PalloTV - SJK ja KuPS tasapeliin – mitalistit ratkaistaan sunnuntaina
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
27.10.2021

SJK ja KuPS tasapeliin – mitalistit ratkaistaan sunnuntaina

SJK-KuPS 2-2 (2-1)
Yleisö: 2531

Jalkapallon Suomen mestaruus ja muut mitalit ratkeavat Veikkausliigan viimeisellä kierroksella ensi sunnuntaina. Tämä selvisi, kun SJK ja KuPS päätyivät keskiviikkoiltana tasapeliin Seinäjoella, HJK vei stadin derbyn ja FC Inter voitti Ilveksen. Nyt HJK johtaa sarjaa ja KuPS on pisteen perässä. Pronssia jahtaava Inter nousi tasapisteisiin SJK:n kanssa, mutta turkulaisten parempi maaliero nosti heidät edelle. KuPS ja HJK sekä Inter ja SJK kohtaavat toisensa ensi sunnuntaina. Voisiko Veikkausliigalle toivoa kiinnostavampaa loppua?      

SJK:n ja KuPS:n välisen ottelun panokset olivat kovat ja se näkyi, ei negatiivisesti, vaan korkeana intensiteettinä, korkeana pallotempona ja kamppailuhalukkuutena. Mitään ei annettu ilmaiseksi, puolin eikä toisin. Ottelun alku käytettiin siihen, kun päätettiin kumpi tänään vie. SJK ratkaisi asian tekemällä aikaisen maalin juuri kun KuPS oli pääsemässä kuskin paikalle.

Ottelun 7. minuutilla, vahvaksi erikoistilannejoukkueeksi tiedetty SJK, sai ensimmäisen kulmapotkunsa. Pallon taakse asettui keskikenttäpelaaja Pyry Hannola, joka heitti banaanin etualueelle, josta hyökkääjä Denis Olijnyk pääsi ohjaamaan päällään kotijoukkueen johtoon. Shokkialku kuopiolaisille.

Maalin jälkeen KuPS otti pelistä niska-peppu-otteen, mutta SJK oli valmiina ja maalin edellä. Jani Honkavaara oli valmistanut joukkueensa taktiseen taisteluun, jonka keskiössä oli oman boksin puolustaminen. Se ohjasi KuPS:n pelin laidoille, kotijoukkueen muodon sisälle ei ollut mitään asiaa. Honkavaara selvästi uskoi, ettei KuPS tee heille maalia keskityksistä. Siltä se pitkään näyttikin, mutta hän erehtyi.

Pelin 36. minuutilla KuPS-hyökkääjä Udoh pääsi heittämään matalan keskityksen päädystä, pallo jäi pomppimaan maalintekosektorille, josta Tim Väyrynen kuittasi peli tasoihin.

SJK ei jäätynyt. Pari minuuttia myöhemmin Hannola pelasi nätin kombinaation keskiviivalla ja hänelle avautui mahdollisuus edetä tyhjään laitaan. Etenemisen sijaan hän heitti aikaisen matalan keskityksen, joka tavoitti painottomalta puolelta sisään kaventaneen Jake Jervisin, joka siirsi kotijoukkueen johtoon. Hannolan syöttö oli todellinen leivos ja toinen yllättävä takaisku kesken KuPS:n hyvän pallollisen vaiheen. Puoliajalle mentiin SJK:n johdossa.  

Toinen puoliaika alkoi KuPS:n hallinnalla. Joukkue piti palloa, mutta maalintekopaikoille ei ollut pääsyä. SJK oli edelleen hyvin organisoitu, mutta samalla alati vaarallinen, kun siihen tarjottiin tilaisuutta. Savolaiset eivät tietenkään antaneet periksi, vaan painoivat päälle. Lopulta yritys palkittiin, vaikkakin hieman yllättäen. KuPS-hyökkääjä Udoh pääsi kokeilemaan laukaustaan kuudentoista sisältä, pallo otti SJK-pelaajan käteen ja pallo vietiin pilkulle, josta Väyrynen väsäsi illan toisen osumansa ja KuPS:n tasoihin. Ottelun loppu oli yhtä maalia. KuPS painoi päälle, mutta seinäjokiset pysyivät viileinä, vaikka pari paikkaa tarjosivatkin.

Keskiviikon ottelu oli korkeatasoinen veikkausliigaottelu, jossa otettiin ja annettiin, kuten kamppailu-urheilussa kuuluukin. Monista muista veikkausliigaotteluista poiketen ottelun taktisuus ei hidastanut pallotempoa, vaan peliväline liikkui liukkaasti mieheltä miehelle, mikä teki pelistä viihdyttävää katsottavaa. Hyvää mainosta Veikkausliigalle.

Tasapeli merkitsi sitä, että KuPS:n on mestaruuden saavuttaakseen voitettava HJK ensi sunnuntaina. SJK:n on puolestaan voitettava FC Inter, mikäli pronssi kiinnostaa.

SJK-KuPS 2-2 (2-1)

8ʹ 1-0 Denys Oliinyk
36ʹ 1-1 Tim Väyrynen
38ʹ 2-1 Jake Jervis
77ʹ 2-2 Tim Väyrynen

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: