PalloTV - HJK voitti KuPS:n finaalissa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
31.10.2021

HJK voitti KuPS:n finaalissa

KuPS-HJK 1-1 (1-1)
Yleisö: 7890

HJK on vuoden 2021 Suomen Mestari. Tämä ratkesi, kun KuPS ja HJK päätyivät sunnuntaina tasapeliin veikkausliigakauden finaalissa Kuopion Väre Areenalla. Pelillisesti korkeatasoinen ottelu ja loppuunmyyty areena loivat hienot puitteet veikkausliigakauden päätökselle. HJK on mestaruutensa ansainnut. Myös KuPS voi olla tyytyväinen kauteensa. Cup-mestaruus ja hopeamitali Veikkausliigasta kertovat hyvin tehdystä työstä.

Sunnuntain ottelu alkoi vauhdikkaasti. Molemmat pyrkivät tavoilleen uskollisina pääsemään pallon- ja pelin päälle. Puoliajan alkuun HJK sai hyvän otteen pallosta ja onnistui pitämään pelin painopisteen KuPS-päädyssä. KuPS:lla oli vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskolta pelaamalla, kun HJK otti ylhäältä kiinni. HJK:n hyvä vaihe tuotti tuloksen. Ottelun 13. minuutilla Klubi sai kulmapotkun ja pallon taakse asettui Lucas Lingman, jonka lähettämä kulmapotku löysi toppari Miro Tenhon takatolpalta ja tulostaululle merkattiin vierasjoukkueen johto.

HJK:n johtomaali hiljensi Väre Areenan yleisön hetkeksi. Kentällä ollut kotijoukkue ei sen sijaan ollut moksiskaan. KuPS näytti päinvastoin saavan lisävirtaa HJK:n johtomaalista. Ote siirtyi kuopiolaisille ja se tuotti pian tulosta. Ottelun 18. minuutilla KuPS pelasi hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi laitapelaaja Taneli Hämäläinen pääsi laukomaan ottelun tasoihin. Hieno pelitilannemaali.

Tasoitusmaalin jälkeen ote pysyi kotijoukkueella ja peli pyöri pitkälti vierasjoukkueen päädyssä, mutta ilman sen suurempaa vaaraa. HJK oli sen sijaan alati vaarallinen, kun se pääsi nopeisiin tilanteen vaihtoihin. KuPS-maalivahti Johannes Kreidl joutui venymään ainakin yhteen, jos ei kahteen, gamesaveriin ensimmäisen puoliajan lopulla. Puoliajalle mentiin tasalukemissa.

Ottelun toinen puolikas alkoi KuPS:n hallinnalla. Savolaiset pyörittivät palloa ja pääsivät vyöryttämään peliä hyökkäyskolmannekselle, mutta todellista vaaraa he eivät silti onnistuneet luomaan. Murtautuminen oli vaikeata, eikä keskityksillekään löytynyt päättäjiä. HJK:lla oli homma hyvin kontrollissa. Stadilaiset onnistuivat tuossakin ottelukuvassa olemaan kuopiolaisia vaarallisempia, vaikka ottivat vastaan. HJK:n nopeat suorat hyökkäykset olivat vaarallisia ja Klubi olisi voinut tehdä niistä maalin tai kaksi enemmänkin, mutta maalivahti Kreidl oli tänään eri mieltä.

Sunnuntain finaali oli tasokas ja viihdyttävä veikkausliigaottelu. Pelissä oli taktisuudesta huolimatta hyvä pallotempo ja vauhti. Vastakkain oli kaksi hyvin valmennettua- ja organisoitua joukkuetta. KuPS taisi olla hieman enemmän pallolla, mutta HJK:lla oli enemmän pelitilanteista luotuja maalintekopaikkoja. Tasapeliä voi pitää oikeutettuna.

HJK on mestaruutensa ansainnut, loppukauden kompuroinnista huolimatta. KuPS on pelannut hienon syksyn, joka päättyi 21:n peräkkäiseen tappiottomaan otteluun. Se kertoo hyvin tehdystä työstä ja luo hyvän pohjan, jolle rakentaa tulevaa.      

HJK:n mestaruusjuhlat jäävät tällä kertaa lyhyiksi. Stadilaiset pelaavat seuraavan eurocup-ottelunsa Israelissa jo tulevana torstaina.  

Toimittaja: Junnu Leskelä

KuPS-HJK 1-1 (1-1)

13ʹ 0-1 Miro Tenho
18ʹ 1-1 Taneli Hämäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: