PalloTV - Tuco pani verkot heilumaan - Kupittaan trilleri päättyi SJK:n pronssijuhliin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
31.10.2021

Tuco pani verkot heilumaan – Kupittaan trilleri päättyi SJK:n pronssijuhliin

FC Inter - SJK 2-5 (0-3)

SJK murskasi pronssimitalien kohtalon ratkaisseessa ottelussa FC Interin maalein 5-2 (3-0). SJK nousi FC Interin ohitse pronssille, joka on sen ensimmäinen mitali neljään kauteen. Seinäjokiset sijoittuivat edellisen kerran kolmen parhaan joukkoon vuonna 2016, jolloin se oli niin ikään kolmas. Tämän vuotinen pronssi on seuralle neljäs mitali - aiemmat olivat pronssin lisäksi kauden 2014 hopea ja seuraavalla kaudella tullut mestaruus.

Vaikka pronssimitalit jäivät saamatta, Turun taivaalle kertyneillä tummilla pilvillä on myös hopeareunus. Neljännestä sijastaan huolimatta FC Inter pääsee eurokentille ensi kesänä. Siitä pitää huolen KuPS, joka voitti Suomen Cupin ja sijoittui sarjassa neljän parhaan joukkoon. Siten neljäs europaikka tipahtaa FC Interin syliin. Suomen eurokvartetti on 75-prosenttisesti sama kuin tällä kaudella. HJK, KuPS ja FC Inter pääsevät jälleen rahakenttien ääreen. SJK ottaa FC Hongan paikan.

Kuopiossa vietettiin lähes 8 000 katsojan kansanjuhlia, mutta Turun ottelu oli ehdottomasti Veikkausliigan päätöskierroksen viihdyttävin ja jännittävin - suoranainen trilleri, joka ei jättänyt Kupittaan katsomoihin tullutta 3 400 -päistä yleisömerta millään tavalla kylmäksi. Tunnelmakin oli sen mukainen eivätkä loppuhetkillä tulostaululla tiheään kääntyneet SJK:n maaliluvut hiljentäneet turkulaisia. Siitä pitivät huolen kahden ikonin - Timo Furuholmin ja Henrik Moisanderin - jäähyväiset. Tämä päivä jos mikä oli parasta peeärrää suomalaiselle jalkapallolle.

Kun tämän illan nimiä poimitaan, nousee yksi ja ainoa pelaaja ylitse muiden. SJK:n kamerunilaishyökkääjä Ariel Ngueukam - tuttavallisemmin Tuco - silpoi Interin puolustuksen säpäleiksi jo ensimmäisellä puoliajalla. Kolmenkympin ylittänyt Ngueukam, joka on tuomittu osan silmissä jo auringonlaskun pelaajaksi, iski ratkaisupeliksi hämmästyttävät neljä maalia ja ehti vielä syöttää viidennenkin. Nämä osumat riittivät nostamaan Ngueukamin maalipörssin jaetulle ykkössijalle Interin Benjamin Källmanin kanssa.

Ottelun lähtökohdat olivat selvät. SJK tarvitsi mitalien saamiseksi voiton, mutta maalierojen vuoksi tasapeli olisi riittänyt FC Interille. Asetelmiin nähden olisi vierailta voinut odottaa kovavauhtista hyökkäystä, mutta kumpikin luotti enemmän omaan peruspeliinsä. SJK:n ei lopulta edes tarvinut laittaa kaikkea peliin, sillä se sai aikaisen johtomaalin toisesta kunnon tilanteestaan. Ngueukam puski Jake Jervisin keskityksen Rick Kettingin nenän edestä yläkulmaan. Paineet kasautuivat turkulaisten niskaan ja pahenivat entisestään, kun Ngueukam paukutteli osumiaan lisää ja lisää.

Ngueukam onnistui ensin siinä, missä SJK on vaarallisimmillaan eli erikoistilanteissa. Hän puski kulmapotkun ohi hyvin tilanteessa mukana olleen Moisanderin. Vain hetkeä myöhemmin oli FC Interin etsikkoaika, mutta Matias Ojala ampui tolppaan. Ngueukam sinetöi taukoluvut kolmeen nollaan Interin pallonmenetyksen jälkeen. Jervis keskitti ja Ngueukam suti Moisanderin torjuman riparin sisään.

FC Interillä oli vain yksi tie tauon jälkeen. Se pani pokeritermein all in eli kaikki mitä lähtee peliin tippaakaan säästelemättä. Hävittävää ei ollut mutta voitettavaa sitäkin enemmän. Källman toi kotijoukkueen ensin kahden ja Jesper Engström sen jälkeen yhden maalin päähän. Kolmas osuma ei ollut muutenkaan kaukana, kun Furuholmin sijoitus meni maaliin mutta niukasti paitsion puolelta. Källman pääsi myös yrittämään, mutta Engströmin lähettämä pallo tuli huonossa kulmassa päähän ja pusku suuntautui ylös.

Aika juoksi lopulta armottomasti Interin kannalta. Loppu oli enää kosmetiikkaa. Interin hyökätessä urku auki SJK pääsi vastaiskuihin ja onnistui niistä kahdesti. Pelin loppunumerot repesivät siten leveämmäksi kuin periaatteessa olisi pitänyt.

Tunnetilojakaan ei puuttunut. Lataus purkautui erityisesti FC Interin Anthony Annanin ja SJK:n Henrique Murilon väliseen laitakahinaan, josta ei peräkkäisiä ja molemminpuolisia rikkeitä puuttunut. Annan repi ensin Muriloa paidasta ja työnsi hänet lopulta kaksin käsin kumoon. Pieniin fyysisiin kontakteihin ja Annanin uhkaavaan liikkeeseen Murilo vastasi puskemalla riitapukariaan rintaan. Torikokous oli valmis ja lähellä oli, ettei pari tilataksillista kahden joukkueen pelaajia tuomarit mukaan luettuna lentänyt mainosaidan yli. Molemmat selvisivät varoituksella. Purkupalavereihin jää setvittäväksi, olisiko Murilon puskusta pitänyt antaa punainen.

Kun pöly laskeutuu, molemmissa leireissä alkaa valmistautuminen uuteen kauteen ja uuteen vaiheeseen. Jose Riveiron aika FC Interin peräsimessä päättyy ja seura tarvitsee uuden päävalmentajan. Furuholmin ja Moisanderin lopettamiset jättävät ison aukon joukkueeseen katsoi sitä miltä suunnalta tahansa. Ovi on käymässä muutenkin lähtösuuntaan eli Inter joutuu rakentamaan melkoisesti rosteriaan uusiksi. Rahaa ei ole käytössä loputtomiin, sillä vaikka Inter henkilöityy pitkälti Stefan Håkansiin ja hänen yritysimperiumiinsa, avointa valtakirjaa tuhlaukseen ei ole.

SJK:lla tilanne on pelaajiston suhteen jonkin verran parempi. Seinäjoen suunnallakin alkaa uusi elämä, kun Jani Honkavaara jättää valmennustehtävät vielä nimeämättömälle seuraajalleen. Huhujen mukaan Kerhon valmentajaksi ollaan istuttamassa joko Riveiroa itseään tai HIFK:n peräsimessä olevaa Joaquin Gomezia.

FC Inter - SJK 2-5 (0-3)
16. 0-1 Ariel Ngueukam
32. 0-2 Ariel Ngueukam
39. 0-3 Ariel Ngueukam
54. 1-3 Benjamin Källman
71. 2-3 Jesper Engström
89. 2-4 Ariel Ngueukam
90+2 2-5 Rafal Wolsztynski
yleisöä: 3 382

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: