PalloTV - Mömmö puski Suomen voittoon
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
15.11.2021

Mömmö puski Suomen voittoon

Suomi - Viro 1-0 (1-0)

Pikkuhuuhkajat voitti Viron niukasti 1-0 (1-0) Kotkassa pelatussa alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelussa. Voitto varmisti sen, ettei Suomen toiveet kisapaikasta vielä hautautuneet lopullisesti. Suomella on nyt kymmenen pistettä, jotka riittävät karsintalohkon neljänteen sijaan. Ensimmäisenä katseet kohdistuvat huomiseen, jolloin pelataan ottelut Azerbaidzhan - Norja ja Itävalta - Kroatia. Niiden jälkeen tiedetään, kuinka herkullisista tai haastavista asemista karsinta jatkuu maaliskuussa.

Kotkan koleassa ja erittäin tuulisessa illassa ei ollut epäselvyyttä siitä, kumpi ottelun voittaa. Suomi vei ja Viro tuli perässä - käytännössä kaikessa. Pikkuhuuhkajat sai parikymmentä maalintekotilaisuutta, joista kuusi meni maalia kohti, yhdeksän ohi tai yli ja loput virolaispuolustaja blokkasi. Pallonhallinta oli Suomella n. 60-prosenttisesti.

Pikkuhuuhkajat pärjäsivät myös erikoistilannetilastossa: Suomelle tuomittiin 11 kulmapotkua. Yhdestä niistä syntyi ottelun ainoa maali. Se saatiin, kun Markkus Seppik katkaisi jälleen mainion pelin pelanneen Oliver Antmanin keskityksen. Naatan Skyttä lähetti pallon kulmalipulta takatolpalle, jossa se kimposi Seppikin päästä vapaana olleelle Eetu Mömmölle. Hänellä oli helppo työ viimeistellä ainoa maali.

Mömmön osuma jäi ottelun ainoaksi. Siihen kiteytyykin Suomen suurin ongelmakohta niin tässä kuin suurimmassa osassa tähän asti pelatuissa karsintaotteluissa. Maalinteko ei onnistu suvereenissa hallinnassakaan olevassa ottelussa. Lisäosumia ei nähty, vaikka Viron kapteeni Alex Tamm ajatti itsensä kentältä jo toisen puoliajan alkupuolella. Hän runttasi olkapäällä Anssi Suhosta leukaperiin ja sai ansaitusti toisen varoituksen.

Kärkimiesten kuivan kauden näkee myös sarjataulukon tilastoista. Suomi on tehnyt kuudessa ottelussa yhdeksän maalia, mikä kilpailijoiden tulivoiman tietäen ei ole kisoihin vievä tahti heilutella vastustajan verkkoja. Pahimmista kilpakumppaneista Kroatia on tehnyt 14, Norja 16 ja Itävalta peräti 17 maalia.

Oma osansa oli Kristen Lapalla, jolla oli onnistunut iltapuhde Viron tolppien välissä. Tällä kertaa lisämaaleja ei tarvittu, mutta kovin kaukanakaan ei ollut se, etteikö vastustaja olisi ottelun tasoittanut. Viro laittoi ottelun loppuhetkillä kaiken peliin ja sillä oli virtaa laittaa Suomi ahtaalle, vaikka se oli puoli tuntia paininut vajaalla. Pikkuhuuhkajat oli välillä jopa sekasortoisessa tilassa, mutta Suomen onneksi Rocco Sheinin tulinen veto painui limsapullon verran maalin ohitse.

Suomen osalta karsinnan toinen kierros on nyt avattu. Pikkuhuuhkajat matkustaa seuraavaksi Kroatiaan, jolle se hävisi Oulussa pelatun ottelun maalein 0-2. Ottelu pelataan maaliskuun lopussa. Kesäkuun alkupäivinä Suomi urakoi kolmesti kohtaamalla ensin Itävallan vieraissa. Karsinta päättyy kotikentällä otteluihin Azerbaidzhania ja Norjaa vastaan.

Suomi - Viro 1-0 (1-0)
31. 1-0 Eetu Mömmö

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: