PalloTV - Norrmén ja Pyykölä valmennuskaksikkona Maarianhaminassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.11.2021

Norrmén ja Pyykölä valmennuskaksikkona Maarianhaminassa

Daniel Norrmén ja Jari Pyykölä jakavat IFK Mariehamnin päävalmentajapestin tulevalla kaudella. Pestin jakamiseen jouduttiin, koska ruotsalaisella Norrménilla ei vielä ole Veikkausliigassa päävalmentajalta vaadittavaa UEFA Pro -valmentajatutkintoa mutta Pyykölällä on. Norrménin osalta kurssille hakeutuminenkaan ei auta, sillä seuraava UEFA Pro -koulutus käynnistyy vasta vuonna 2023.

IFK Mariehamn teki vastaavanlaisen ratkaisun myös kaudella 2016, jolloin Peter Lundberg ja Kari Virtanen jakoivat valmentajapestin samasta syystä.

Norrménin ja Pyykölän tarkempi työnjako on auki. Selvää lienee kuitenkin se, että nimellisestä päävalmentajuuden jaosta huolimatta Norrmén kantaa vastuun tuloksesta. Hänen sopimuksensa IFK Mariehamnissa kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Norrmén toimi päättyneellä kaudella IFK Mariehamnin kakkosvalmentaja, kunnes hän korvasi tehtävästään vapautetun Lukas Syberyjskin. Maarianhamina on Norrménille tuttu paikka. Hän pelasi IFK Mariehamnissa kaudesta 2003 kauteen 2008 saakka.

Pyykölä on kokenut nimi IFK Mariehamnin penkin päässä. Hän on aikaisemmin valmentanut mm. FC Jazzia, FC Lahtea, Vaasan Palloseuraa ja Kuopion Palloseuraa. Ruotsalaiseen jalkapallokulttuuriin Pyykölä pääsi tutustumaan Gällivare SK:n ja IF Brommapojkarnan luotsina. Viimeksi hän valmensi AC Kajaania alkukauden 2015.

Artikkeliin liittyviä aiheita: