PalloTV - Helmarit kaatui saappaat jalassa
TULEVAT PELIT:

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
25.11.2021

Helmarit kaatui saappaat jalassa

Ruotsi - Suomi 2-1 (1-1)

Suomen naiset hävisivät MM-karsintaottelun Ruotsille maalein 1-2 (1-1). Ruotsi jatkaa karsintalohkon kärjessä - neljän ottelun jälkeen sillä ei ole ensimmäistäkään pistemenetystä. Suomi sai sentään rikottua nollan Ruotsin koskemattomana pysyneessä maalissa.

Helmarien saldona on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Se riittää roikkumaan kiinni jatkokarsintapaikkaan oikeuttavassa toisessa sijassa. Illan myöhäisottelu Irlannin ja Slovakian välillä päättyi Suomen kannalta hyvään lopputulokseen. Tasapeli pitää molemmat maan Suomen takana, mutta varsinkin Irlannilla on hyvä mahdollisuus mennä pisteellä ohi. Se kohtaa pistepussi Georgian ensi tiistaina, jolloin Helmareilla on lepovuoro.

Suomen esitys Göteborgin loppuunmyydyllä Gamla Ullevin stadionilla oli ennakkoluuloton ja lupauksia herättävä. Näin on helppo sanoa, vaikka Ruotsi voitti pelin täysin ansaitusti eikä Helmareilla loppujen lopuksi ollut paljoa sananvaltaa varsinkaan hyökkäyspäässä. Vastassa oli maailmanluokan puolustus, joka katkoi suomalaisten keskitysyritykset tehokkaasti. Siten helmaripelaajat pääsivät haastamaan Ruotsin maalivahdin tosissaan vain aniharvoin.

Suomi haastoi Ruotsin pallollisessa pelissä eikä tyytynyt vain inhorealistiseen puolustussumppuun ja vastahyökkäyspaikkojen kyttäilyyn. Kriittisessä arviossa on kuitenkin otettava huomioon, että vastassa oli FIFA-rankingin kärkipäähän kuuluva maa. Se muistaen Suomen pelaamista voi kuvata rohkeaksi ja kenties parhaaksi, mitä tämän karsinnan aikana on toistaiseksi nähty.

Ottelu oli osan aikaa hyvätasoista ja nopeatempoista jalkapalloa. Gamla Ullevin huonokuntoinen, suorastaan mutainen ruohokenttä vaati kuitenkin veronsa eikä taso pysynyt korkealla koko aikaa.

Ruotsi meni aikaiseen johtoon Fridolina Rolfön maalilla. Tilanne rakennettiin laidan kautta, joita hyväksi käyttäen Ruotsi muutenkin hyökkää. Tarvittiin vain sarja nappisyöttöjä ja ammottava aukko Suomen puolustuksessa, kun Lina Hurtig vapautti Rolfön läpiajoon.

Suomen tasoitus syntyi puolen tunnin kohdalla. Helmareilla oli vapaapotkun jälkeinen painostusjakso Ruotsin päässä. Sen päätteeksi Ria Öling löysi topparin ja laitapakin välistä syötölleen sopivan aukon. Linda Sällström iski tasoituksen, joka oli helmarilegendan 50. maali A-maajoukkueen paidassa.

Toiveet tasapelistä murenivat loppusuoralla. Ottelun hahmoksi kohonnut Hurtig nousi vauhdilla maalille ja ohjasi Filippa Angeldalin keskityksen verkkoon. Kun ruotsalaisten maaleja katsoo uudelleen videolta, niistä näkee, kuinka maailmanluokan joukkueen maailmanluokan pelaajat pystyvät kylmäpäisiin ja kliinisiin suorituksiin vaikeuksienkin keskellä. Ruotsilla on ollut niitä ainakin hyökkäyksessä, sillä maalisaldo on pysynyt inhimillisissä lukemissa, vaikka karsintaotteluissa paikkoja on piisannut.

Helmarien karsintataival jatkuu huhtikuussa, jolloin se kohtaa Slovakian ensin vieraissa ja sitten Georgian kotona. Ne ovat vain välietappeja, sillä MM-karsinta huipentuu syyskuussa Irlantia ja Ruotsia vastaan.

To 25.11.2021, Göteborg, Gamla Ullevi
Ruotsi - Suomi 2-1 (1-1)
11. 1-0 Fridolina Rolfö
29. 1-1 Linda Sällström
80. 2-1 Lina Hurtig
yleisöä: 14 500

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: