PalloTV - HIFK sai uudet omistajat
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.11.2021

HIFK sai uudet omistajat

Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n toimintaa pyörittävä osakeyhtiö sai uuden pääomistajan. Toinen yhtiö, Stadin Tähdet Oy Ab, on ostanut vähintään 51%:n osuuden HIFK Fotboll AB:stä. Sarjapaikan omistava yhdistys HIFK Soccer rf oli aiempi pääomistaja 75%:n osuudellaan.

Stadin Tähdet Oy Ab:n taustalla vaikuttaa joukko eri alan yrittäjiä ja sijoittajia, joista merkittävimmät ovat Heikki Pajunen, Mirka Lod, Janne Räsänen, Heikki Lehmuskoski ja Jan Holst. Pajusen nimi on jalkapalloa seuraaville tutuin. Hän toimi aktiiviuransa aikana mm. liigatason erotuomarina.

– Olemme kaikki jalkapallohenkisiä ihmisiä, joiden päällimmäinen tavoite on kehittää seuraa. Teemme kukin kovasti töitä sen eteen, että koko HIFK:n jalkapallo-organisaatio, junioreita ja amatööripuolen joukkueita myöten, vahvistuu entisestään, sijoittajaryhmän kasvoksi noussut Pajunen kertoi seuran järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Uusia nimiä voi olla tulossa, sillä keväällä aloitettu osakeanti on voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

Varsinaisiksi kummisediksi, joiden tehtävänä on loputtomiin kaataa rahaa toiminnan pönkittämiseksi, ryhmän henkilöt eivät ole lähdössä.

– Me emme keskity, mikä ensi vuoden jälkeen tilanne on, vaan kehitämme pitkällä aikajänteellä 5–10 vuoden päähän, tiedotustilaisuudessa sijoittajaryhmää toisena jäsenenä edustanut Janne Räsänen sanoi Iltalehdelle.

Omistusjärjestelyt ovat nähtävästi jarruttaneet tulevaan kauteen valmistautumista. HIFK on ainoana Veikkausliigan seurana ilman ainakaan julkaistua valmentajaa ja pelaajaliikennekin on keskittynyt pois päin sen riveistä. Pelaajasopimuksia on tietojen mukaan vasta neljä.

HIFK oli vastaavanlaisissa otsikoissa myös vuosi sitten, kun seuran suomalaisjohto ajautui näkemyseroihin osakeyhtiön pääomistajan, kiinalaisen Lucas Jin Changin kanssa. HIFK sai vaikeuksista huolimatta liigalisenssin, mutta joutui operoimaan vaatimattomalla n. 400 000 euron pelaajabudjetilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: