PalloTV - Riku Riski jatkaa Klubissa
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.11.2021

Riku Riski jatkaa Klubissa

HJK ja Riku Riski, 32, ovat tehneet jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2022.

– Loistavat tunnelma ja upea fiilis jatkaa Klubin paidassa myös ensi kaudella. Seuran ja kannattajien tuki on koko kauden ajan ollut mahtavaa, ja olen todella kiitollinen mahdollisuudesta auttaa seuraa menestymään myös ensi vuonna, kertoi Riku Riski sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

Riku Riski on pelannut HJK:ssa jo kaudesta 2018, jolloin hän tuli Klubiin norjalaisesta Odds BK:sta. Ensimmäisen jatkosopimuksen hän teki heti seuraavana vuonna.

– Rikun jatkosopimus on meille tärkeä niin kentälle kuin sen ulkopuolellekin. Riku on ollut merkittävässä roolissa rakentamassa nykyistä tarinaamme HJK:n liigajoukkueessa, ja jatkosopimus tuo tärkeää jatkuvuutta ensi kaudelle. Riku pystyy pelaamaan usealla eri paikalla hyökkäyspäässä ja ratkaisemaan pelejä. Juoksuvoimaisena pelaajana hän istuu pelitapaamme hyvin, taustoittaa HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Maskun Palloseurasta lähtöisin oleva Riku Riski teki debyyttinsä Veikkausliigassa TPS:n paidassa jo 16-vuotiaana 28.6.2006, kun hän tuli vaihdosta kentälle ottelussa HJK - TPS. Ensimmäinen liigamaali syntyi samana vuonna KuPSia vastaan.

Kansainvälinen ura Rikulla alkoi 2011, jolloin hän teki sopimuksen Puolaan Widzew Łódźiin, josta hän siirtyi lainalle Ruotsiin Örebro SK:hon. Kaudet 2012–2013 hän edusti norjalaista Hønefoss BK:ta, josta hän siirtyi Rosenborg BK:hon kausiksi 2014–2016. Tänä aikana hän pelasi lainalla IFK Göteborgissa Ruotsissa ja Dundee Unitedissa Skotlannissa. Kaudella 2016 hän siirtyi Odd BK:hon, jossa hän pelasi, kunnes tuli HJK:n sinivalkoisiin 2018.

Suomen maajoukkueita Riku Riski on edustanut U15-ikäluokasta lähtien, ja A-maajoukkueessa hän on pelannut vuodesta 2011 yhteensä 26 ottelua ja tehnyt neljä maalia. Tammikuussa 2019 Riku Riski nousi kansainvälisen median huomion keskipisteeseen, kun hän kieltäytyi maajoukkueen kutsusta harjoitusleirille Qatariin vedoten eettisiin syihin maan ihmisoikeustilanteen vuoksi. 

HJK:n tulevaisuuden Riku Riski näkee valoisana.

– Meillä on upea vuosi yhtä peliä vaille paketissa. Haluan ehdottomasti toistaa saman myös ensi vuonna eikä minulla ole epäilystäkään, etteikö seura voisi ottaa taas yhtä askelta eteenpäin sekä kotimaan kentillä että Euroopassa, toteaa Riski.

Lähde: HJK:n lehdistötiedote

Artikkeliin liittyviä aiheita: