PalloTV - FC Inter vahvisti hyökkäystään
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.12.2021

FC Inter vahvisti hyökkäystään

Joonas Lepistö siirtyy FC Interin vahvuuteen. Nuori hyökkääjä on tehnyt turkulaisseuran kanssa 2-vuotisen sopimuspaperin kausista 2022 ja 2023.

Lepistö jättää kotikaupunkinsa ja kasvattajaseuransa SJK:n, jota hän on edustanut koko aikuisuransa ajan kaudesta 2015 lähtien. Lepistö pelasi SJK:ssa ja sen akatemiajoukkueessa niin Kolmosta, Kakkosta, Ykköstä kuin Veikkausliigaakin. Viime kaudella hänen peliaikansa jäi vähiin. Lepistö oli avauskokoonpanossa vain kuudessa liigaottelussa. Hänen kokonaissaldoksi tuli 21 ottelua, joissa keskimääräinen minuuttimäärä jäi reiluun puoleen tuntiin.

Lepistö lähtee Turkuun uusien tuulien ja uuden vastuun perässä.

– Tavoitteenani on nousta selkeäksi avauskokoonpanon pelaajaksi ja auttaa joukkuetta maaleillani. Haluan kehittyä pelillisesti, jotta voin auttaa joukkuetta monipuolisesti. Europelit ovat myös hyvä lisä ensi kauteen ja niissä eteneminen olisi tärkeää. Myös sijoittuminen liigassa uudestaan europaikoille toisi hyvää jatkuvuutta seuralle, joten se on myös tavoite, Lepistö kommentoi FC Interin verkkosivuilla.

Sopeutumisvaikeuksia koko pelaajauransa Seinäjoella tehnyt hyökkääjä ei odota.

– Koen, että minun on helppo tulla Interiin ja Turkuun. Täällä on muutamia tuttuja naamoja seurassa ja minulla on myös kaupungissa sukulaisia, joten sopeutumisen pitäisi olla helppoa. Toivottavasti voin tarjota kannattajille paljon ilon hetkiä.

Vähäisestä peliajastaan huolimatta maaleja Lepistö osaa tehdä. Viime kaudella niitä syntyi kahdeksan: kolme liigassa ja Suomen Cupissa sekä kaksi Akatemian paidassa Kakkosessa. Lepistö teki aikaisemmin erityistä tuhoa juuri Kakkosessa, jossa hän viimeisteli 33 maalia kausilla 2018 ja 2019.

– Pelityyliltäni olen ollut enimmäkseen ns. fox in the box -tyylinen maalintekijä, mutta olen kykeneväinen paljon monipuolisempaankin pelityyliin. Koen olevani pituudesta huolimatta liikkuva pelaaja, joka kykenee murtaviin juoksuihin. Pituuteni on myös eduksi pääpelissä, ja olenkin tehnyt jo pari maalia liigassa sen avulla, Lepistö kuvaa omia vahvuuksiaan FC Interin verkkosivuilla.

Lepistö kuuluu FC Interin nuoriin hankintoihin. Aikaisemmin seuraan ovat liittyneet Tommi Jyry KuPS:sta ja Matias Riikonen Ilveksestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: