PalloTV - Hänninen ja Monreal SJK:n uusia pelaajia
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.12.2021

Hänninen ja Monreal SJK:n uusia pelaajia

SJK on hankkinut riveihinsä kaksi uutta pelaajaa. Seura vahvistaa hyökkäyskalustoaan 25-vuotiaalla chileläisellä hyökkääjällä Josepablo Monrealilla. SJK on tehnyt sopimuksen myös Vertti Hännisen kanssa, joka jättää ensimmäisenä Ykkösen paikastaan luopuneen RoPS:n rauniot.

Monreal on raamikas 191-senttinen pelaaja, joka tulee Seinäjoelle kotimaansa toisella sarjatasolla pelaavasta Rangers de Talcasta (Club Social de Deportes Rangers). Hänellä on kotimaansa lisäksi kansainvälistä kokemusta Meksikon toiselta sarjatasolta, Chilen nuorten maajoukkueista sekä Etelä-Amerikan liiton CONMEBOL:n järjestämästä seurajoukkuekilpailusta Copa Sudamericanasta. Monrealin sopimuksen pituutta ei ole kerrottu.

SJK:n tiedotteessa uusi päävalmentaja Joaquín Gómez luonnehtii Monrealia harvinaiseksi helmeksi.

– Hän on profiililtaan sellainen hyökkääjä, joita ei sarjassa ole paljoa. Jo hänen kokonsa ja preesensinsä hyökkääjänä on sellainen, että se tukee koko joukkuetta. Mutta samalla hänellä on teknistä kykyä pelata palloa muiden kanssa. Hänellä on myös valtavasti energiaa juosta ja tehdä töitä joukkueen puolesta, oli meillä pallo tai ei, Gómez hehkuttaa.

Hänninen on 19-vuotias keskikenttäpelaaja. Hän on kajaanilaissyntyinen mutta pelannut Rovaniemellä suurimman osan ajastaan. Aikuisten sarjoissa Hänninen on pelannut vasta kaksi täyttä kautta. Kakkosessa vietetyn vuoden jälkeen hän murtautui RoPS:n edustusjoukkueeseen ja oli sen runkopelaajia viime kaudella.

Hännisenkään sopimuksen pituutta ei ole julkistettu muuten kuin kuvaamalla sitä "pitkäksi". SJK kertoi myös, että seurat - se ja RoPS - pääsivät sopimukseen siirrosta viime kauden päätteeksi. Se antaisi ymmärtää, että Hännisestä on maksettu siirtokorvaus talousvaikeuksissa painivalle RoPS:lle.

SJK on Hänniselle yksi askel kohti kansainvälisiä kenttiä. Hän toivoo murtautuvansa edustusjoukkueeseen jo tulevalla kaudella.

– Tämä on seuraava steppi urallani ja samalla iso haaste. On myös mahtava päästä yhteen Suomen suurimmista jalkapalloseuroista. Tavoite on ensin murtautua edustusjoukkueeseen ja saada siellä peliaikaa, sekä siitä aina eteenpäin. Lopulta maailmalle asti.

Hännisen kommenteista on pääteltävissä sekin, että hän on henkisesti valmistautunut pelaamaan myös Ykkösen otteluita SJK Akatemian paidassa.

Kerhon taustaryhmä kasassa

SJK on tiedottanut myös valmennus- ja taustaryhmänsä kokoonpanon tulevalle kaudelle. Joaquín Gómez saa kakkosvalmentajakseen maanmiehensä Guillem Santesmasesin, joka valmensi viime kaudella EIF:ssä. Hänet irtisanottiin tehtävästään syyskuussa.

– Minulle on tärkeää, että kakkosvalmentajallani on samanlainen asenne ja ajatus siitä, miten näemme jalkapallon ja miten haluamme joukkueen pelaavan. On myös itselleni tärkeää, että hän on tehnyt minun työtäni itse aiemmin, eli ollut päävalmentajana. Silloin hän ymmärtää mitä päävalmentaja häneltä tarvitsee, Gómez kommentoi SJK:n verkkosivuilla.

Valmennusryhmään liittyy myös englantilainen Lewis Bush, jolla on kannuksia yksilövalmennuksen saralla. Hän tulee tekemään SJK:ssa data- ja taktiikka-analyysiä.

Fysiikkavalmennuksesta ottaa vastuun Risto-Matti Toivonen, joka tulee Gómezin ja muutaman pelaajavahvistuksen lailla Helsingin IFK:sta. Toivonen tekee yhteistyötä fitness-valmentaja Juha-Jaakko Ulvilan kanssa.

Luis Fernando jatkaa maalivahtivalmentajana, Tiitus Lehtinen fysioterapeuttina ja Pekka Lehtinen joukkueenjohtajana.

Artikkeliin liittyviä aiheita: