PalloTV - Kansojen Liigan lohkot arvottiin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.12.2021

Kansojen Liigan lohkot arvottiin

Kansojen Liigan kauden 2022-2023 lohkot arvottiin UEFA:n päämajassa Nyonissa tänä iltana. Onnettarina toimi kaksi entistä huippujalkapalloilijaa, ranskalainen Robert Pirès ja espanjalainen Gaizka Mendieta. Valvojana oli UEFA:n arvonnoista tuttu järjestön apulaispääsihteeri Giorgio Marchetti.

Huuhkajien osalta arpa pyöri vaihtelevasti. B-liigan kolmannessa lohkossa tulevat vastaan Bosnia-Hertsegovina, Romania ja Montenegro.

Suomi vältti B-liigan ykköskorin maista Ukrainan ja Ruotsin, mutta ei saanut niistä selvästi heikointa eli Islantia omaan lohkoonsa. Kolmoskorin maista Serbia vältettiin, mutta arpa heitti Romanian samaan lohkoon. Muut vaihtoehdot olisivat olleet Irlanti tai Israel. Neloskorin maista muihin lohkoihin arvottiin Albania, Armenia ja Slovenia.

Syntyneistä lohkoista helpoin olisi ollut kakkonen, jossa Venäjä on Suomen paikalla kakkoskorin maana. Muut maat ovat Islanti, Israel ja Albania.

Kolmatta kertaa järjestettävä Kansojen Liiga pelataan neljässä eri sarjatasossa. A-, B- ja C-liigoissa on 16 maata. Jäljelle jäävät seitsemän maata pelaavat D-liigassa. B-liigan lohkovoittajat nousevat A-liigaan ja viimeiseksi jääneet tekevät tilaa C-liigan voittajille.

Kansojen Liigaa on pelattu kaksi kertaa. Portugali voitti kaudella 2018-19 ja Ranska on puolustava mestari kaudelta 2020-21. Suomi aloitti urakkansa C-liigassa, mutta nousi viime kaudeksi B-liigaan.

Ottelut alkavat ensi kesänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: