PalloTV - Kuittinen ja Niska siirtyvät Turkuun
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.12.2021

Kuittinen ja Niska siirtyvät Turkuun

Ykkösen sarjapaikastaan luopuneen RoPS:n avainpelaajien virta muualle jatkuu edelleen. Nyt oli Luka Kuittisen (18) ja Jussi Niskan (19) vuoro pakata laukut ja jättää Rovaniemi taakseen. Nuori kaksikko siirtyy pelaamaan FC Interiin. Kummankin sopimus on kolmivuotinen.

Kumpikin vahvistaa FC Interin harventunutta puolustusta. Niska viihtyy vasempana puolustajana tai hyökkäävänä pakkina eli ns. wing-backinä. Pitkän varren omaava Kuittinen on puolestaan toppari. Kumpikin on rovaniemeläisen jalkapallokoulun kasvatteja, joskin Kuittinen pelasi juniorivuosina myös TP-47:n nimellä kulkeneissa yhteisjoukkueissa. Kummallakin on kokemusta nuorten maajoukkueista.

Sopimukset sinetöinyt FC Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen on tyytyväinen tuoreisiin hankintoihinsa.

– Olen erittäin iloinen, että saimme kummankin pelaajan tänne. Heistä oli moni muukin seura kiinnostunut. Pyrimme rakentamaan joukkuetta pitkäjänteisesti ja molemmat pojat ovat pelaajia, jotka tukevat tätä ajattelutapaa, Meriläinen avasi siirtoja FC Interin verkkosivuilla.

– Olen seurannut paljon RoPS:n pelejä. En pelkästään siksi, että olen itse kotoisin Rovaniemeltä, vaan siksi, että joukkue oli läpi kauden hyvin valmennettu ja tämän ansiosta myös yksittäiset pelaajat nousivat kauden aikana hyvin esiin.

Myös pelaajat siirtyvät hyvillä mielin Turkuun.

– Inter on nyt jo muutaman vuoden ollut yksi Veikkausliigan Top5 -joukkueista ja organisaatio toimii. Uskon kyllä, että maisemanvaihto tekee minulle hyvää pelaajaurani kannalta, Niska kommentoi FC Interin verkkosivuilla.

Niska uskoo sopeutuvansa nopeasti seuraan. Urheilutoimenjohtajan ja Kuittisen lisäksi hänellä on tukenaan kaksi muutakin rovaniemeläistaustaista pelaajaa, Juho Hyvärinen ja Matias Tamminen.

– Kyllä se tuloa helpottaa, kun joukkueessa on tuttuja ja olen saanut kuulla seurasta vähän etukäteen ja saanut neuvoja.

Kuittinen odottaa tulevalta kolmen vuoden jaksolta paljon.

– Koen, että kolmen vuoden sopimus Interiin on urani kannalta paras ratkaisu, koska pääsen keskittymään täysipainoisesti jalkapalloon ja harjoittelemaan kovaan ympäristöön. Fiilikset ovat totta kai hyvät, odottavaiset ja vapautuneet.

FC Interillä on nyt 21 pelaajasopimusta. Urheilutoimenjohtaja hakee silti seuraan vielä vahvistuksia kentän jokaiselle osa-alueelle.

– Haussa on pelaajia puolustuslinjaan, keskikentälle ja hyökkäykseen. Pyrimme tekemään perusteellista työtä, kun vahvistamme joukkuetta. Tämän takia prosessi vie monesti aikaa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, missä tällä hetkellä ollaan joukkueen suhteen, Meriläinen summaa.