PalloTV - AC Oulu: Könkkölä tulee, Ölander ja Kähkönen menevät
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.12.2021

AC Oulu: Könkkölä tulee, Ölander ja Kähkönen menevät

Kuva: Dominique Vaes

"Haluan päästä hyvään pelirytmiin ja tuoda AC Oulun peliin lisäarvoa"

Pelaajien liike AC Oulun ympärillä jatkuu. Seura julkaisi tänään yllätyssopimuksen, kun Marius Könkkölä siirtyy Ouluun kaksivuotisella kontrahdilla. Keskikentän keskellä hyökkäävässä roolissa viihtyvä Könkkölä on pelannut viime kaudet belgialaisen KRC Genkin juniorijoukkueissa. Hän lähti maailmalle HJK:n organisaatiosta.

– AC Oulussa on mielenkiintoinen valmennus, josta olen kuullut pelkästään hyvää. Keskustelu valmentajien kanssa vakuutti minut myös siitä, että tämä on minulle hyvä ympäristö ja askel. Olen tosi innoissani siitä, että siirto onnistui nyt ja pääsen jo treenikaudelle mukaan. Tavoitteena on saada muun joukkueen kanssa Veikkausliigassa hyvä sijoitus, Könkkölä kertoi AC Oulun lehdistötiedotteessa.

Koronaepidemia ja henkilökohtaiset vammat ovat sotkeneet pelaajan viime kausia Belgiassa. Könkkölä haluaakin takaisin kunnon rytmiin jalkapallon parissa.

– Henkilökohtaiset tavoitteet ovat kovat. Takana on kaksi mielenkiintoista, mutta koronan ja loukkaantumisen takia myös rikkinäistä vuotta Belgiassa. Nyt haluan päästä hyvään pelirytmiin ja tuoda seuraavan kahden vuoden aikana AC Oulun peliin selvää lisäarvoa.

Ölander siirtyy Helsinkiin

Virta vie AC Oulussa myös toiseen suuntaan. Aikaisemmin sopimuksetta jääneistä pelaajista laitapuolustaja Henrik Ölander löysi itselleen seuran kotikonnuiltaan Helsingistä. Hänet nähdään ensi kaudella Oulunkylässä IF Gnistanin peliasussa.

Ölander viihtyi neljä kautta pohjoisessa. Niiden aikana hän edusti AC Oulua, Rovaniemen Palloseuraa ja PS Kemiä.

Kähkönen palaa Pietarsaareen

Tänään kerrottiin myös, että Severi Kähkönen palaa Pietarsaaren Jaroon. Nuori hyökkääjä tuli AC Ouluun juuri Jarosta, muttei lyönyt vielä itseään läpi Veikkausliigassa. Hän pelasikin loppukauden lainasopimuksen turvin KPV:ssä.

Kähkösellä oli vielä kauden 2022 loppuun ulottuva sekä yhden optiovuoden sisältävä sopimus AC Oulun kanssa, mutta seurat pääsivät yksimielisyyteen sopimuksen purusta. Kähkösen poistuminen oululaisten vahvuudesta on ollut pitkään käytännössä varmaa, mutta vasta nyt hänelle löytyi seura.

Kähkösen sopimus Jaron kanssa kattaa kaksi kautta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: