PalloTV - Gbé löysi seuran läheltä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.01.2022

Gbé löysi seuran läheltä

Norsunluurannikolta kotoisin oleva Vigori Gbé on tehnyt sopimuksen FC Hakaan. Gbén paperi koskilaisten kanssa on 1+1 -vuotinen. Viime kaudella ensimmäistä kertaa Suomessa pelannut laitapakki edusti Ilvestä, joten seudut pysyvät samoina, vaikka seura vaihtuu. Puolustajan tontin lisäksi hän pystyy pelaamaan wingbackinä.

Gbén tarkoitus on leventää FC Hakan puolustuksen hartioita varsinkin, kun Jami Kyöstilän ilmoitettiin jatkavan pelaajauraansa muualla.

– Me tarvittiin leveyttä laitapuolustaja- ja wing-back -osastolle. Vigori pelasi Veikkausliigaa jo viime vuonna, joten sopeutuminen on nyt helpompaa, FC Hakan valmentaja Teemu Tainio kommentoi seuran verkkosivuilla.

Tainio uskoo, että Gbéllä on jalkapalloilullisesti enemmän annettavaa, mitä Ilveksessä nähtiin. Sopeutumisvaihe kotimaataan täysin toisenlaisiin olosuhteisiin odotetaan olevan ohitse.

– Ensimmäinen kausi Veikkausliigassa pitää sisällään omat haasteensa ihan kommunikoinnista lähtien, joten toivottavasti yhdessä saamme hänen kehitykseen ison askeleen eteenpäin.

– Potentiaalinen pelaaja, jonka vahvuudet ja kehityskohteet on tiedossa, Tainio kiteytti.

Hakan sopimuspelaajien kaarti on 18 hengen vahvuinen. Seura etsii lisää puolustajia vasemmalle ja keskelle sekä keskikenttä- ja hyökkäyspään pelaajia.

Hakassa ovat jatkamassa mm. Eero-Matti Auvinen, Mika Hilander, Henri Malundama ja Seth Saarinen. HJK:sta lainassa ollut Logan Rogerson siirtyy pysyvästi Hakan kirjoille. Jatkajien joukossa on myös kesken viime kauden koskilaisia vahvistamaan tullut Donaldo Acka. Gbén ohella ainoa uusi pelaaja on TPS:stä tullut Atte Sihvonen.

Kyöstilän lisäksi Hakan paidassa ei nähdä ensi kaudella mm. Andrija Bosnjakia, Jacob Bushueta, Antto Hilskaa, Maximus Tainiota eikä Ishmael Yarteytä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: