PalloTV - HIFK:lle brasilialainen pohjapelaaja
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
12.01.2022

HIFK:lle brasilialainen pohjapelaaja

Omistusjärjestelyiden jälkeen palasiaan kokoava HIFK on tehnyt uuden pelaajasopimuksen. Seuran edustusjoukkue vahvistuu brasilialaisella keskikentän pohjapelaajalla, jonka nimi koko pitkässä muodossaan kuuluu Sávio Roberto Juliao Figueiredo. Pohjan lisäksi Sávio pystyy pelaamaan ylipäätään keskikentän keskellä puolustavassa roolissa.

Pelaajan sopimus HIFK:n kanssa kattaa alkavan kauden. Sávio tulee Helsinkiin Portugalin neljännellä sarjatasolla pelaavasta C.D. Pinhalnovensesta, jossa hänen peliaikansa on jäänyt vähiin. Hän siirtyi E.C. Bahiasta Atlantin yli Vitória de Setúbal FC:hen kaudella 2018-19, jolloin Sávio oli 22-vuotias. Sen jälkeen hän pelasi Casa Pia AC:ssä sekä kotimaassaan Cianorte FC:ssä ennen paluuta takaisin Eurooppaan ja nyt Pinhalnovenseen.

HIFK luonnehtii uutta pelaajansa älykkääksi, rauhalliseksi ja hyvin peliä lukevaksi. Pitkänä pelaajana hänen odotetaan tuovan pääpelivoimaa keskikentän pohjalle ja erikoistilanteisiin.

– Sávio Roberto tuo joukkueeseemme johtajuutta ja lisää taitoa. Hän tarjoaa myös kaivattuja vaihtoehtoja valmennuksen haluamaan pelitapaan, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström analysoi pelaajaa seuran lehdistötiedotteessa.

Sáviota kuvataan myös vahvaksi ja siitä huolimatta taitavaksi pelaajaksi. Pelaaja itse uskoo vahvuutensa tuovan aseen suomalaiseen fyysiseen peliin.

– Olen katsellut nauhalta muutamia otteluita. Esimerkiksi Stadin Derbyä odotan todella innokkaana. Derbyssä peli on intensiivistä ja fyysistä. Se sopii täydellisesti minun pelityyliini, sillä olen fyysisesti hyvässä kunnossa ja vahva.

– Minulla on hyvä pallonhallinta ja hyvät syötöt. Osaan myös laukoa boksin ulkopuolelta ja kauempaa, Sávio luettelee vahvuuksiaan.

HIFK:llä on nyt 11 pelaajasopimusta. Maalivahtiratkaisuaan seura ei ole vielä tehnyt tai julkaissut. HIFK:n kausi Liigacupissa alkaa 28. tammikuuta, jolloin sopimustilanteen tulisi olla huomattavasti parempi. Liigacupissa saa käyttää ainoastaan kolmea testipelaajaa. HIFK kohtaa FC Interin avausottelussaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: