PalloTV - Kansa puhui: EM-kisojen Suomi - Tanska vuoden sykähdyttävin urheiluhetki
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.01.2022

Kansa puhui: EM-kisojen Suomi – Tanska vuoden sykähdyttävin urheiluhetki

Kuva: Urheilugaala / Jami Ivanoff

Perinteiseksi muodostunut Urheilugaala on jälleen pidetty. Palkintoja jaettiin useissa kategorioissa. Jalkapalloilijoiden nimiä pyöri niin ehdokaslistoilla kuin palkittujen joukossakin, mutta viime vuotisen kaltaiseen pöydän putsaamiseen paukut eivät riittäneet.

Viime kesänä pidettyjen EM-kisojen dramaattinen sekä niin hyvässä kuin pahassa ikimuistoinen avausottelu Tanskaa vastaan valittiin Vuoden Sykähdyttävimmäksi Urheiluhetkeksi. Ottelu oli Huuhkajien historiallinen ensiesiintyminen EM-lopputurnauksessa. Se päättyi 1-0 voittoon Joel Pohjanpalon tekemällä osumalla.

Ottelu jäi ikuisesti ihmisten mieliin myös tanskalaispelaaja Christian Eriksenin sydänpysähdyksestä sekä suomalais- ja tanskalaisfanien välisestä tsemppichanteista. Suomalaiset huusivat katsomostaan "Christian" ja toiselta puolelta tanskalaiset vastasivat "Eriksen".

Vuoden Sykähdyttävin Urheiluhetki valittiin tv-katsojien äänestyksessä. Huuhkajat sai 17,3% äänistä.

Pelaajauransa tähän kauteen päättänyt Tim Sparv kävi pokkaamassa Vuoden Esikuvan palkinnon.

Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo vei Vuoden Valmentajan tittelin. Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva voitti palkinnon kolme kertaa peräkkäin vuosina 2018-2020. Tällä kertaa hän ei mahtunut ehdokkaiden joukkoon.

Ensi kesän EM-kisoihin tiensä raivannut naisten maajoukkue Helmarit hävisi niukasti taiston Vuoden Joukkueen tittelistä. Helmarit sai 578 pistettä ja 68 ykkössijaa urheilutoimittajien äänestyksessä. Vuoden Joukkueena palkitun jääkiekkoleijonien saalis oli 589 pistettä ja 70 ykkössijaa.

Uimari Matti Mattsson valittiin Vuoden Urheilijaksi urheilutoimittajien liiton jäsenten äänestyksessä. Edellisvuosien voittajat Teemu Pukki ja Lukas Hradecky mahtuivat kymmenen parhaan joukkoon. Hradecky oli kuudes (834 pst / 21 ykkössijaa) ja Pukki kymmenes (477 pst / 5 ykkössijaa). Ääniä saivat myös Natalia Kuikka ja Glen Kamara.

Vuoden urheilijan palkinto on jaettu useinmiten yksilölajeihin painottuen. Joukkuelajien urheilija on palkittu ainoastaan neljä kertaa. Jalkapalloilija on voittanut toistaiseksi jokaisella kerralla: Jari Litmanen (1995), Sami Hyypiä (2001), Teemu Pukki (2019) ja Lukas Hradecky (2020).

Artikkeliin liittyviä aiheita: