PalloTV - Siirto vahvistui virallisesti - Nissilän pelit jatkuvat Etelä-Koreassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.01.2022

Siirto vahvistui virallisesti – Nissilän pelit jatkuvat Etelä-Koreassa

Yksi viime kauden komeetoista, KuPS:aa edustanut Urho Nissilä siirtyy Etelä-Korean pääsarjassa pelaavaan Suwon FC:hen. Tänään vahvistettu siirto on ollut julkista salaisuutta pitkään, kun Savon Sanomat tiesi kertoa siitä jo kuukausi sitten.

Etelä-Korean kausi pelataan Suomen tapaan keskellä kesää eli siellä on tällä hetkellä kauteen valmistautuminen meneillään. Suwon FC sijoittui viidenneksi viime kauden sarjassa. Nissilältä eittämättä odotetaan paljon, sillä Etelä-Korean liigan säännöt sallivat vain viiden ulkomaalaispelaajan käytön. Kiintiöstä yksi paikka on varattu Aasian jalkapalloliiton AFC:n maasta ja yksi Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön ASEAN:in jäsenmaasta tulevalle pelaajalle.

Nissilän lisäksi Suwon FC:n ulkomaalaiskiintiön paikat kuuluvat eteläafrikkalaiselle Lars Weldwijkille, brasilialaiselle Murilo Henriquelle ja australialaiselle Lachlan Jacksonille. ASEAN:in kiintiötä seura ei ole vielä käyttänyt.

Ulkomaan keikka on Nissilälle jo toinen. Hänellä oli sopimus belgialaisen SV Zulte Waregemin kanssa kesästä 2018 alkutalveen 2020. Hän kävi pestinsä aikana myös lainalla hollantilaisessa MVV Maastrichtissä kunnes palasi Kuopioon. Nissilä pelasi paluunsa jälkeen 46 liigaottelua, joissa hän teki 13 maalia. Yhteensä liigaotteluita hänellä on 109, joissa on syntynyt 27 maalia.

Nissilä nousi hyvien esitystensä myötä myös A-maajoukkueen kokoonpanoon. Debyyttinsä hän teki syyskuun alussa pelatussa ystävyysottelussa Walesia vastaan.

Nissilä siirtyy Etelä-Koreaan vapaana agenttina. Siirtokorvausta ei ole tulossa KuPS:lle.

Artikkeliin liittyviä aiheita: