PalloTV - Lingmanin pelit jatkuvat Ruotsissa - Helsingborgs IF uusi seura
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.01.2022

Lingmanin pelit jatkuvat Ruotsissa – Helsingborgs IF uusi seura

HJK:n keskikentän taituri Lucas Lingman, 23, siirtyy Ruotsiin Helsingborgs IF:n riveihin. HJK saa siirrosta merkittävän korvauksen.

Junioreista asti Klubia edustanut Lingman esiintyi edukseen reservijoukkue Klubi 04:ssä, jossa hän pelasi 2014 lähtien. Lingman nousi miesten edustusjoukkueen kokoonpanoon jo kaudeksi 2015 ja debytoi Veikkausliigassa elokuussa 2015. Kausina 2015–2017 hän pelasi sekä Veikkausliiga-joukkueessa että reservijoukkueessa.

Lingman siirtyi kauden 2017 jälkeen RoPS:aan, jossa hän teki lopullisen läpimurron Veikkausliigaan. Kaudeksi 2020 Lingman palasi takaisin Klubiin. Palattuaan hän oli kahden kauden aikana HJK:n avainpelaajia ja iso osa kaksi mestaruutta voittanutta sekä UEFA Europa Conference Leaguen lohkovaiheeseen edennyttä joukkuetta.

Lingman on pelannut urallaan kaiken kaikkiaan 120 Veikkausliigan ottelua, joissa hänelle on kirjattu 13 maalia ja 18 maaliin johtanutta syöttöä. Päättyneellä kaudella Lingmanille kertyi kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä 38 ottelua. Näissä syntyi kaksi maalia ja viisi maalisyöttöä.

Suomen nuorisomaajoukkueita Lingman on edustanut U15-ikäluokasta lähtien yhteensä 48 ottelua, joissa hän on tehnyt yhdeksän maalia.

Lingman voitti Klubissa kolme Suomen mestaruutta, kahden viimeisen kauden lisäksi vuonna 2017. Hänellä on myös kaksi Suomen cupin voittoa vuosilta 2020 ja 2017.

Lähde: HJK / PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: