PalloTV - Ylitolva jättää RoPS:n rauniot - Nuorten maajoukkuepelaaja Klubiin

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.01.2022

Ylitolva jättää RoPS:n rauniot – Nuorten maajoukkuepelaaja Klubiin

HJK ja Miska Ylitolva, 17, ovat tehneet kaksivuotisen pelaajasopimuksen, jossa on optio seuraavasta vuodesta.

Vuonna 2004 syntynyt Miska Ylitolva siirtyy HJK:hon Rovaniemen Palloseurasta. Nuoresta iästä huolimatta Ylitolva on pelannut korkealla tasolla niin miesten Ykkösessä kuin Kakkosessa.

– HJK:ssa kaikki on mennyt hyvin. Olen päässyt hyvin mukaan edustusjoukkueen vauhtiin ja minut on otettu hyvin vastaan uutena pelaajana. Tavoitteena on päästä pelaamaan niin paljon kuin mahdollista, Ylitolva kommentoi HJK:n lehdistötiedotteessa.

Poikamaajoukkueissa hän on edustanut Suomea U15-, U16- ja U17-maajoukkueissa.

– Juoksuvoimainen Ylitolva on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia ja näkee, että hän on ollut hyvässä valmennuksessa Rovaniemen Palloseurassa. Nuorukainen on esiintynyt nyt edukseen edustusjoukkueen mukana ja ottaa varmasti seuraavan askeleen HJK:n organisaatiossa. Ylitolvan sopimus on osana isompaa kokonaisuutta, HJK:n pelaajatarkkailija Henri Määttä luonnehti.

RoPS:n ja FC Santa Claus juniorien kasvatti Ylitolva jatkaa lukio-opiskeluita Mäkelänrinteen urheilulukiossa Helsingissä.

Mäkelänrinteen uusi Urhea-kampus on osa HJK:n ja Mäkelänrinteen lukion yhteistyötä. HJK ja Mäkelänrinteen lukio haluavat taata nuorille pelaajille toimiva malli yhdistää opiskelu ja ammattimainen harjoittelu.

– HJK ja Mäkelänrinteen urheilulukio ovat jo pitkään rakentaneen yhteistyössä toimivaa mallia, joka mahdollistaa nuorelle urheilijalle arjessaan yhdistää tasapainoisesti tavoitteellisen jalkapallon pelaamisen ja opiskelun. Uuden Urhea-kampus-olympiavalmennuskeskuksen valmistuminen avaa mahdollisuuden ottaa askelia vielä parempaan yhteistyöhön nuoren huippu-urheilijan kokonaisvaltaisessa tukemisessa. Tästä viimeisimpinä konkreettisina esimerkkinä ovat HJK:n nuorten maajoukkuepelaajien Aleksi Partasen ja Miska Ylitolvan sujuva siirtyminen osaksi tätä kokonaisuutta, HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula kommentoi yhteistyötä.

Lähde: HJK / PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: