PalloTV - Kaksi maajoukkuemiestä FC Lahden haaviin
TULEVAT PELIT:

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.01.2022

Kaksi maajoukkuemiestä FC Lahden haaviin

FC Lahti on tehnyt pelaajasopimukset kahden maajoukkuemiehen kanssa. Seuran uusia hankintoja ovat albanialainen Hysen Memolla ja latvialainen Eduards Emsis. Kummankin pelaajasopimus kattaa tulevan kauden.

Memolla on pitkänhuiskea vasemman laidan pelaaja, joka viihtyy paremmin puolustajana mutta pystyy pelaamaan myös wingbackia. Hänen viimeisin seuransa oli Unkarin toiselle sarjatasolle pudonnut Diósgyőri VTK, mutta sopimus päättyi jo viime kesänä eikä sen jälkeen Memollalla ole ollut ilman seuraa.

Memolla on tuttu Suomen kentiltä. Hän käväisi pelaamassa Veikkausliigaa KPV:n paidassa loppukaudesta 2019. Muutoin jo 30 vuotta täyttävä Memolla on kiertänyt maita, liigoja ja seuroja ahkerasti. Hän on pelannut useissa seuroissa lapsuutensa maisemissa Italiassa sekä myös Sloveniassa ja Kroatiassa muttei koskaan toisessa kotimaassaan Albaniassa.

Memolla on pelannut kuusi A-maaottelua Albanian paidassa. Viimeksi hän oli sotisovassa maaliskuussa, jolloin Albania kohtasi Englannin. Memolla oli nimettynä kokoonpanoon myös San Marinoa vastaan, mutta minuutit jäivät saamatta.

– Halusimme kokeneen pelaajan. Hankinta on kymmenien ja kymmenien analyysien tulos ja halu sopimukseen oli molemminpuolinen. Hän on hyvä pallollisena ja rohkea ja hän pystyy toimittamaan palloja muodon sisään ja rangaistusalueelle, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kommentoi Memollan sopimusta seuran verkkosivuilla.

Keskikentän pohjan älypelaaja

Emsis on keskikentän pohjapelaaja, joka siirtyy Suomeen Armenian pääsarjassa pelaavasta FC Noahista. Seura tuli suomalaisille tutuksi viime kesän eurocup-otteluista, jossa se putosi KuPS:lle.

Emsis on pelannut Latvian pääsarjaa FK Mettan ja FK Jelgavan kokoonpanoissa. Hän on latvialaisen suurseuran Skonto FC:n kasvatteja. Emsis on pelannut Latvian maajoukkueessa 16 A-maaottelua.

Päävalmentaja Zeneli kuvaa Emsisiä älykkääksi pelaajaksi.

– Emsis tulee täydentämään meidän keskikenttää ja hän tukee meidän uutta pelillistä ideologiaa. Hän on hyvä riistämään palloja takaisin, jonka lisäksi hänellä on hyvä peliäly. Hän on ulottuva, osaa ennakoida ja pystyy tukemaan myös meidän hyökkäyksiämme. Hän sopii keskikentän pivot-rooliin. Emsis on erittäin analyyttinen kentän ulkopuolella ja osaa analysoida pelaamistaan ja kehittää sitä, Zeneli kehuu FC Lahden verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: