PalloTV - ONS aloitti cupin voitolla - OTP kaatui derbyssä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
26.01.2022

ONS aloitti cupin voitolla – OTP kaatui derbyssä

Kuva: Kari Väre

ONS - OTP 3-1 (2-0)

Jalkapalloilun kilpailukausi on saatu käyntiin kahdella naisten Suomen Cupin alkulohko-ottelulla. HJK:n B-tytöt avasi kauden viime sunnuntaina voittamalla VJS:n 3-2 (1-1). Tänä iltana pelatussa ottelussa Kansalliseen Liigaan paluun tehnyt ONS selvisi kunnialla omasta avauksestaan Kakkosessa noussutta OTP:tä vastaan. ONS oli Heinäpään jalkapallohallissa Oulussa parempi maalein 3-1 (1-1).

Ottelusta odotettiin liigajoukkueen näytöstä, mutta ihan sellaisiksi esitykset pelikentällä eivät muodostuneet. OTP pani tiukasti kampoihin kaiken osaamisensa ylärajoilla eikä päästänyt vastustajaansa helpolla. Varsinkin toisen puoliajan alkupuolella OTP sai ONS:n pasmat hetkellisesti sekaisin, mutta vähitellen liigajoukkueen pitämä tempo vei mehut otpläisistä.

ONS hallitsi kyllä palloa, mutta sen hallinnasta tuli osaksi näennäistä paitsioiden vuoksi. Mikä lie paitsioiden yhden ottelun Suomen ennätys on, mutta ONS pääsi aika lähelle sitä. Kotijoukkueen kärkikolmikkona viilettänyt trio Inka Sarjanoja-Sara Sievistö-Tuuli Niemelä aiheutti jatkuvasti päänvaivaa OTP:n puolustuslinjalle, mutta tulostaululla työ näkyi tuskastuttavan hitaasti. Avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä tuhkatiheään.

ONS kolisutteli myös tolppaa tai ylärimaa neljä kertaa. Lopuista piti huolen NJS:stä OTP:hen siirtynyt Anette Helanne, joka pelasi mainion ottelun maalipuiden välissä ja otti muutaman maukkaan kopin. Numerot eivät siis täysin kuvaa kentän tapahtumia, mutta loppupelissä maalit ovat ne, jotka ratkaisun sanelevat.

Omaksi onnekseen paitsioihin juoksuista ei tullut kiviriippaa ONS:lle. RoPS:sta siirtynyt Sara Sievistö pääsi tuikkaamaan pallon maaliin Tiia Pohjasen vapaapotkusta jo ottelun 10. minuutilla. Toinen maali syntyi nopealla, alhaalta rakennetulla hyökkäyksellä. Tuuli Niemelän keskitys kimposi OTP:n puolustajasta keskelle vapaaksi unohdetulle Natasa Ruuskaselle, jolla oli helppo työ viedä ONS 2-0 johtoon.

OTP pääsi vahvan kautensa aikana säikäyttämään ONS:aa kavennusmaalilla. ONS:n huolimaton syöttely alakerrassa kostautui. Sarjanojan pudotus kimposi Ruuskasen pään kautta ONS:ssa jokunen vuosi sitten liigaakin pelanneelle Emma Hiukalle, joka roikotti pallon maaliltaan ylhäällä olleen Iina Rautiaisen selän taakse. OTP:n rimpuilu loppui, kun Niemelä täräytti sydämensä kyllyydestä Helanteen torjuman reboundin verkkoon.

ONS kohtaa seuraavaksi vieraissa RoPS:n. OTP matkaa puolestaan JyPK:n emännöimään otteluun. Muualla maassa Suomen Cup jatkuu viikonvaihteessa kuudella ottelulla, joista sunnuntainen PK-35 Vantaan ja Åland Unitedin kohtaaminen on mielenkiintoisin. Liigaseuroista vauhtiin pääsevät myös HJK, NJS ja KuPS.

Seurojen päävalmentajat - ONS:n Tuomas Jaakkola ja OTP:n Marko Asikainen - PalloTV:n haastattelussa huomenna!

ONS - OTP 3-1 (2-0)
10. 1-0 Sara Sievistö
23. 2-0 Natasa Ruuskanen
50. 2-1 Emma Hiukka
69. 3-1 Tuuli Niemelä
yleisöä: 0 (pelattiin tyhjille katsomoille rajoitusten vuoksi)

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: