PalloTV - SJK:n keskikentälle täydennystä - Myös akatemiaan uusia pelaajia
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.02.2022

SJK:n keskikentälle täydennystä – Myös akatemiaan uusia pelaajia

Seinäjoen Jalkapallokerho on hankkinut riveihinsä toisen chileläispelaajan. SJK on solminut sopimuksen 26-vuotiaan ja vain 164-senttisen Diego Rojasin kanssa. Seurassa oli jo ennestään pelaaja Chilestä - hyökkääjä Josepablo Monreal, joka on Rojasille tuttu aiemmilta vuosilta.

Rojas on hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka viihtyy parhaiten kymppipaikalla. Hän tulee Seinäjoelle kotimaansa toisella sarjatasolla pelaavasta CD San Luis de Quillotasta, jossa Rojas oli hakemassa loukkaantumisen jälkeistä pelituntumaa. Rojasin sopimus varsinaisen seuransa, Chilen pääsarjassa pelaavan Unión La Caleran on päättynyt ja hän pääsee Seinäjoelle vapain paperein.

Rojas on meritoitunut pelaaja. Hän on ollut kahdesti mukana voittamassa maansa mestaruutta ja palkintokaapista löytyy myös neljä hopeaa. Rojasilla on kokemusta myös yhdestä Etelä-Amerikan liiton CONMEBOL:n järjestämistä seurajoukkuekilpailuista, Copa Sudamericanasta. Hän on pelannut myös neljä ottelua Chilen U20-maajoukkueessa.

– Kuten Rojasin taustaa katsellessa huomaa, hänellä on hyvä pelaajatausta- ja koulutus, ja hän on voittanut asioita laadukkaissa joukkueissa ja sarjoissa. Uskon, että hän tuo joukkueeseemme paljon lisää taitoa ja kokemusta, SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez kommentoi seuran kotisivuilla.

Gómez kuvaa Rojasia monipuoliseksi keskikenttäpelaajaksi, jonka voi istuttaa hyökkäävään rooliin melkeinpä mille paikalle vain.

– Diegossa saamme joukkueeseen pelaajan, jollaista meillä ei ennestään ollut. Vasenjalkainen kymppipaikan pelaaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla keskikentän pelipaikoilla tai ylempänä hyökkäävämmässä roolissa. Hän tasapainottaa joukkuetta hyvin.

– Hänellä on erittäin hyvä pelisilmä viimeisille syötöille, ja uskon, että hän pystyy järjestelemään meille maaleja. Hän pystyy myös ohittamaan pelaajia ja jakelemaan erityylisiä murtavia syöttöjä, Gómez analysoi.

Helle ja Lamberg siirtyvät SJK Akatemiaan

Ykköseen noussut SJK:n akatemiajoukkue on saanut kaksi uutta pelaajaa - Topias Helteen ja Eero Lambergin. Helteen pelipaikka on keskikentän keskellä. Lamberg viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla.

Helteen viime kauden seura oli FC Lahti, jossa hän pelasi pääasiassa B-poikien SM-sarjaa. Hänen kasvattiseuransa on Lahden Reipas. Pelaamisensa ohella Helle jatkaa opintojaan SJK:n vetämässä Kuortaneen jalkapallolukiossa.

Parolan Visa ja HJS ovat Lambergin kasvattiseuroja. Hän piipahti HJK:n organisaatiossa kahden kauden ajan, kunnes palasi kotikaupunkiin. Lamberg pelasi kaksi viimeistä kautta Kakkosta HJS:n riveissä. Helteen lailla myös Lambergin päivät kuluvat koulun penkillä. Hän aloittaa opiskelun Sedun oppilaitoksessa Seinäjoella.

Kummallakin on kokemusta maajoukkueringeistä. Lamberg on kuitenkin kaksikosta ainoa, jolla on tilillään virallisia maaotteluita.

Lambergin osalta SJK kertoo kotisivuillaan "päässeensä yhteisymmärrykseen siirrosta HJS:n kanssa". Lausunto antaa ymmärtää, että SJK on suorittanut jonkinlaisen korvauksen pelaajasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: