PalloTV - Sergei Eremenko jatkaa Veikkausliigassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.02.2022

Sergei Eremenko jatkaa Veikkausliigassa

Uusi seura HIFK mutta pitkän ajan tähtäin on ulkomailla.

HIFK jatkaa joukkueensa kasaamista. Se on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Sergei Eremenkon kanssa. Eremenko pelasi viime vuonna puolikkaan kauden AC Oulussa, jonne hän siirtyi lainasopimuksella latvialaisesta FK Spartaks Jūrmalasta.

Eremenkon jalkapalloperheen nuorimmainen on kokenut kehäkettu 23-vuotiaaksi. Hänen uransa Veikkausliigassa alkoi jo kaudella 2014, jolloin Eremenko pelasi yhdessä FF Jaron ottelussa ollessaan vasta 15-vuotias. Eremenko pääsi kentälle kotiyleisön edessä VPS:ää vastaan korvattuaan Markus Kronholmin 78. minuutilla. Heinäkuun alussa pelattu ottelu päättyi FF Jaron 1-2 tappioon.

Eremenko pelasi Jarossa elokuuhun 2016 saakka, jonka jälkeen hän siirtyi sveitsiläisen FC Baselin juniorijoukkueisiin. Sveitsin jälkeen Eremenko on kiertänyt sarjoja ja stadioneita Latviassa ja Venäjällä. Hän käväisi Veikkausliigassa myös kaudella 2019, jolloin Eremenko pelasi SJK:ssa.

Eremenkon tähtäin on edelleen ulkomailla, mutta hän tiedostaa tarvitsevansa hyvän ja ehjän pelikauden itselleen.

– Olen ollut jo ulkomailla pelaamassa ja haluan sinne vielä joskus. Nyt tajuan, kuinka paljon töitä se oikeasti vaatii. Haluankin kehittyä jatkuvasti jokapäiväisellä työllä. Nyt toivon vain hyvää, ehjää kautta HIFK:ssa, Eremenko kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström on samoilla linjoilla. Hän uskoo Eremenkosta saatavan vielä paljon enemmän irti, mitä tämä on toistaiseksi näyttänyt.

– Olemme iloisia saadessamme joukkueeseemme lisää taitoa ja rohkeutta sekä yllätyksellisyyttä. Odotamme vahvaa panosta joukkueen hyväksi. Pallollisen osaamisen lisäksi hänellä on paljon kapasiteettia vielä käyttämättä, joten hienoa saada hänen kaltaisensa pelaaja keskikentällemme, Lönnström kommentoi.

HIFK:llä on nyt 19 pelaajasopimusta. Heistä ainakin ruotsalaisomistuksessa olevasta nigerialaisesta jalkapalloakatemiasta TikiTakasta tuleva kolmikko ei pääse tositoimiin vielä vähään aikaan. Trio odottelee työ- ja oleskelulupa-asioiden käsittelyä.

HIFK avasi kilpailukautensa pelaamalla Liigacupissa FC Interiä vastaan viime viikon perjantaina. Tuossa ottelussa seuran testillä olivat ainakin saksalais-suomalainen maalivahti Felix Ferahyan (edellinen seura Kickers Offenbach), kymppipaikalla pelaava kongolainen Fortuna Namputu (seuran reservijoukkue) sekä niin ikään hyökkäyspäässä viihtyvä Didis Lutumba-Pitah (RoPS).

Artikkeliin liittyviä aiheita: