PalloTV - Veikkausliigan runkosarjan ohjelma julki
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.02.2022

Veikkausliigan runkosarjan ohjelma julki

Kausi alkaa la 2.4.

Veikkausliiga julkaisi tulevan kesän otteluohjelman tänään. Avauskierroksen peliparit vuodettiin julki some-tempauksen myötä jo eilen.

Kausi alkaa lauantaina 2. päivä huhtikuuta ja runkosarjan viimeiset pelit pelataan lauantaina 10. päivä syyskuuta. Runkosarjan jälkeen liiga jakaantuu ylempään ja alempaan loppusarjaan, jotka on nimetty Mestaruussarjaksi ja Haastajasarjaksi.

Loppusarjojen jälkeen on tarkoitus pelata vielä nk. europudotuspelit, joiden tarkoitus on ratkaista neljännen seuraavan kesän eurosarjojen karsintoihin osallistuvan suomalaisseuran nimi. Mestarin ja cup-voittajan lisäksi kaksi muuta seuraa pääsee Suomesta tavoittelemaan euromenestystä ja sieltä kassan pohjalle kolahtavia menestysbonuksia.

Sarjan osalta kausi päättyy lauantaina 15. lokakuuta. Europudotuspelit pelataan lokakuun loppuun mennessä.

Veikkausliiga pyrkii tulevalla kaudella siistimään alkamisaikojen viidakkoa. Erikoistoiveita lukuun ottamatta lauantaiottelut alkavat joko klo 15 tai klo 17 sekä sunnuntaiottelut joko klo 16 tai 18:30. Arki-iltojen otteluiden alkamisaika muuttuu ja nyt ne käynnistyvät klo 18.

Avauskierroksen helmet ovat kauden ensimmäinen metroderby HJK:n ja FC Hongan välillä sekä Pirkanmaan paikalliskamppailu FC Haka - Ilves. Muut ottelut ovat IFK Mariehamn - FC Lahti, KuPS - FC Inter, SJK - HIFK ja VPS - AC Oulu.

Kauden toinen metroderby pelataan sattumoisin runkosarjan päätöskierroksella mutta nyt luonnollisesti FC Hongan isännöimänä. Muut ottelut ovat FC Lahti - FC Haka, HIFK - AC Oulu, IFK Mariehamn - SJK, Ilves - FC Inter ja VPS - KuPS.

Muista kauden aikana pelattavista otteluista kannattaa poimia mm. Stadin derbyt, jotka pelataan torstaina 28. päivä huhtikuuta ja maanantaina 5. päivä syyskuuta. Viime kauden päätöskierroksella mestaruuden ratkaisseiden HJK:n ja KuPS:n kohtaamiset ovat Kuopiossa sunnuntaina 29. päivä toukokuuta ja Helsingissä lauantaina 2. päivä heinäkuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: