PalloTV - Ilvekselle belgialainen hyökkääjä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.02.2022

Ilvekselle belgialainen hyökkääjä

Jorn Vancamp on Ilveksen uusi belgialaishyökkääjä. Ensivaiheessa hänen sopimuksensa yltää heinäkuun kansainväliseen siirtoikkunaan asti. Sopimuksessa on optio, joka päättyy kauden 2023 lopussa.

Nuoreksi, vasta 23-vuotiaaksi pelaajaksi Vancampin seurahistoria on värikäs. Hän on ammattilaisurallaan edustanut neljää seuraa, joista kaksi on Belgiassa ja kaksi Hollannissa. Vancamp kuvaakin itseään kokeneeksi iästään huolimatta.

– Nuoresta iästäni huolimatta olen todella kokenut pelaaja. Ensimmäisen kahden ammattilaisvuoteni aikana pelasin yli 60 pääsarjaottelua, Vancamp kommentoi Ilveksen verkkosivuilla.

Vancampin kasvattajaseura on KV Mechelen, josta hän siirtyi RSC Anderlechtiin. Nuorten joukkueissa vietettyjen vuosien jälkeen Vancampin peliaika Anderlechtin edustuksessa jäi vähiin. Hän lähti hakemaan nostetta uralleen rajan takaa Roda JC:stä.

Anderlechtin ja Rodan jälkeen Vankamp pelasi myös Beerschotissa ja välillä lainalla hollantilaisessa FC Eindhovenissa. Pelaajan viimeiset vuodet ovat kuluneet vammoja parannellessa ja sopimus Beerschotin kanssa päättyikin viime vuoden syyskuussa.

Vancamp tulee Suomeen hakemaan uutta alkua.

– Haluan päästä samanlaiseen vireeseen, jossa olen parhaimmillani ollut ilman suuria paineita ja ennen kaikkea löytääkseni taas peli-ilon, Vancamp tunnustaa.

Vancampia myös kiinnostaa pelaaminen Veikkausliigan tapaisessa kasvattajasarjassa, jossa hän voi nousta profiilipelaajan rooliin.

– Mikä minusta Veikkausliigassa on hienoa on se, että täällä selvästi panostetaan nuoriin kehittyviin pelaajiin, joita halutaan eteenpäin maailmalle. Se oli myös syy miksi halusin Ilvekseen.

Ilveksen valmentajalle Toni Kalliolle belgialaishyökkääjän sopimus on mieluinen. Hän kuitenkin tietää pelaajan tilanteen eikä tavoittele kuuta taivaalta.

– Hänen ammattilaisuransa ei lähtenyt ihan odotetulla tavalla käyntiin, mutta hän oli motivoitunut tulemaan Suomeen hakemaan uudestaan vauhtia, Kallio kommentoi Ilveksen verkkosivuilla.

– Kaivamme hänestä sen potentiaalin ja itseluottamuksen, joista saamme apuja tulevissa otteluissa. Olemme kuitenkin maltillisia vielä kuntouttamisen suhteen sillä täydessä pelikunnossa hän ei vielä ole.

Artikkeliin liittyviä aiheita: