PalloTV - KuPS Akatemia yllätti cupissa NJS:n
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.02.2022

KuPS Akatemia yllätti cupissa NJS:n

Korona kurittaa jälleen RoPS:aa.

Naisten Suomen Cupin alkulohkoissa oli kolmen ottelun päivä. Lauantai tarjosi yhden yllätystuloksen, kun KuPS Akatemia löi liigaan nousseen NJS:n 2-1 (1-0). Sini Riekkinen viimeisteli voittomaalin ottelun 89. minuutilla. Neljäskin ottelu piti pelata, mutta JyPK:n ja RoPS:n välinen ottelu siirtyi jo toistamiseen koronatartuntojen vuoksi.

Suomen Cupiin laadittujen sääntöjen mukaan toisen kerran koronan vuoksi siirrettyä ottelua ei pelata enää uudelleen, vaan se merkitään päättyneeksi 0-0. Ainakin tällä hetkellä tulospalvelussa lukee kuitenkin luovutusvoitto ja sen mukainen lopputulos JyPK:n hyväksi 3-0. Ensi viikon puolella selvinnee, onko tulos merkitty teknisistä syistä näin ja se korjataan myöhemmin vai onko liitto päätynyt taas kerran omanlaisiin sääntötulkintoihin.

Luovutusvoitoksi merkitseminen voi osoittautua myös urheilulliseksi ratkaisuksi. Pelaamattoman ottelun 0-0 tulos tietäisi JyPK:n jäämistä automaattisesti pudotuspelien ulkopuolelle. Neljä pistettä ei riittäisi kahden parhaan lohkokakkosen joukkoon, sillä pelkästään alkulohkonsa loppuun saattaneista toiseksi sijoittuneista TPS ja Åland United ovat keränneet kuusi pistettä.

HJK, PK-35 ja PK-35 Vantaa ovat lohkovoittajina varmistaneet paikkansa puolivälierissä. FC Honka nousee mitä suurimmalla todennäköisyydellä tähän joukkoon, kun se on pelannut huomisen ottelun TPS:n B-tyttöjä vastaan. Maailmankirjojen pitää olla kovasti sekaisin, jos FC Honka ei tätä ottelua voita ja ohita samalla Ilveksen.

KuPS lähtee tavoittelemaan lohkovoittoa NJS:ää vastaan, mutta nurmijärveläisten pitäisi voittaa puolustava Suomen mestari joko runsasmaalisesti neljällä tai vähintään viidellä maalilla. A-lohkon voitto jää ratkaistavaksi RoPS:n ja ONS:n välisessä ottelussa, jos sitä ylipäätään pelataan. Voitto ja tasapeli veisivät oululaiset jatko-otteluihin. Tappio tietäisi jäämistä ulos, sillä vaikka ONS:lla on kuusi pistettä, sen maaliero ei riitä lähimainkaan kahden parhaan lohkokakkosen joukkoon.

Jos JyPK jää lopulta kuuteen pisteeseen, se ja Åland United menevät parhaina lohkokakkosina jatkoon. Jos tulos vielä hovissa muuttuu ja saldosta otetaan kaksi pistettä pois, nousee Ilves sen tilalle. Vaikuttaa siltä, että tässä casessa joku joutuu kärsimään joka tapauksessa - ja ilman omaa syytään.

Tulokset:
La 19.2. JyPK - RoPS 3-0 vlv.
La 19.2. KuPS - PKKU 6-0 (2-0)
La 19.2. NJS - KuPS Akatemia 1-2 (0-1)
La 19.2. PK-35 - VIFK 4-1 (0-1)

Artikkeliin liittyviä aiheita: