PalloTV - Markkanen palaa kotimaan kentille - Sopimus syntyi HIFK:n kanssa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.02.2022

Markkanen palaa kotimaan kentille – Sopimus syntyi HIFK:n kanssa

Urheilujohtaja Lönnström: "Johtajuus, sopiva pelaajaprofiili ja ennen kaikkea oikeanlainen suhtautuminen pelaajan rooliin ovat Eeron vahvuuksia."

Eero Markkanen palaa Suomeen yhden rapakon takana vietetyn vuoden jälkeen. Hän on tehnyt sopimuksen HIFK:n kanssa.

Lähes parimetrinen hyökkääjäkolossi pelasi viime kauden Yhdysvaltain toiseksi korkeimmalla sarjatasolla USL Championshipissä. Hän edusti kalifornialaista Orange County SC:tä, jossa Markkanen pelasi 14 ottelua viimeistellen neljä maalia.

Kesällä 31 vuotta täyttävä Markkanen on uransa aikana nähnyt monta seuraa ja monta maata. Hän on pelannut Suomen ja Yhdysvaltain lisäksi myös Indonesiassa (PSM Makassar), Ruotsissa (Dalkurd FF ja AIK), Tanskassa (Randers FC), Saksassa (SG Dynamo Dresden) ja Espanjassa (RM Castilla).

Suomessa jyväskyläläisen jalkapallokoulun läpi käyneen Markkasen seuroja ovat olleet JJK, FCJ Blackbird, Vihtavuoren Pamaus, Jämsänkosken Ilves, Warkaus JK, HJK ja RoPS sekä FC Haka, jossa hän pelasi kauden 2020. Markkasen tilillä on 54 liigaottelua ja 18 liigamaalia. Hän on pelannut myös 18 A-maaottelua.

HIFK hakee Markkasesta urheilutoimenjohtaja Mika Lönnströmin suulla profiilipelaajaa tulevan kesän joukkueeseen.

– Johtajuus, sopiva pelaajaprofiili ja ennen kaikkea oikeanlainen suhtautuminen pelaajan rooliin ovat Eeron vahvuuksia. Niiden vuoksi halusimme hänet joukkueeseen ja on hienoa saada hänet HIFK:hon, Lönnström kommentoi seuran verkkosivuilla.

Markkanen on kolmas ison kaliiberin nimi HIFK:n tämän kauden rosterissa. Seura hankki aiemmin riveihinsä arvokisoissa pelanneen portugalilaisen maalivahdin António Pimparelin eli taiteilijanimeltään Beton sekä AC Oulussa viime kauden lopun pelanneen Sergei Eremenkon.

Artikkeliin liittyviä aiheita: