PalloTV - Hyökkääjä Jusif Ali, HIFK – ”Kauden fokus tuloksen teossa”

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
03.03.2022

Hyökkääjä Jusif Ali, HIFK – ”Kauden fokus tuloksen teossa”

Viime kausi oli Helsingin IFK:ta edustavan Jusif Alin, 21, läpimurtokausi Veikkausliigassa. Valmentajalta tuli luottoa ja peliaikaa. Hyökkääjä kiitti ja pisti pelipaidan liepeet lepattamaan. Alilla oli laitapelaajana iso rooli IFK:n hyökkäyspelissä. Jotakin hänen viime kaudestaan kertoo sekin, että hänet valittiin täksi kaudeksi Rödan kapteenistoon.

Miten Ali arvioi itse viime kauttaan? Millä pelin osa-alueilla hän kehittyi eniten? Missä hänen pelilliset kehityskohteensa ovat tällä kaudella? Minkälaista palloa heidän uusi portugalilainen päävalmentajansa Tavares haluaa joukkueen pelaavan? Minkälaisin tavoittein Ali lähtee kauteen, mikä riittää, mikä ei?  

Ali on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kiertää jalkapallomaailmaa. Hänen peliuransa aikuisten tasolla alkoi Klubi 04:n riveissä Kakkosessa, jossa hän pelasi kaudet 2016-2017. Kaudelle 2018 oli edessä siirto Ilvekseen, jossa hän teki liigadebyyttinsä.

Saman vuoden elokuussa Ali siirtyi kroatialaisen Dinamo Zagrebin organisaatioon, jossa hän pelasi seuran juniorijoukkueissa. Syksyllä 2019 hyökkääjä siirtyi kyproslaisen Pafoksen organisaatioon, jonka junioreissa hän pelasi seuraavat kaksi talvea.

Kesällä 2020 Ali nähtiin jälleen kotimaassa, kun hän pelasi yhden kauden Ykkösessä AC Oulun väreissä. Pohjoisesta tie vei lopulta takaisin Helsinkiin, Veikkausliigaan ja HIFK:n paitaan.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia