PalloTV - Päävalmentaja Vesa Vasara, FC Honka - "Pallokontrollista ei luovuta"
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
05.03.2022

Päävalmentaja Vesa Vasara, FC Honka – ”Pallokontrollista ei luovuta”

FC Hongalla on perinteisesti ollut vahva pelillinen identiteetti, jossa pallokontrolli on keskiössä. Espoolaiset olivat takavuosina ensimmäisten joukossa, jotka ottivat pelilliseksi tavoitteekseen kontrolloida palloa ja sitä kautta pelitapahtumaa. Hongan viljelemä 3-5-2-muoto oli tuolloin vielä uutta ja ihmeellistä Suomessa. Nyt pelitapaa sovelletaan joka niemessä ja notkossa.

Hongan viime kausi oli pettymys. Seura lähti kauteen 800 000 euron pelaajabudjetilla, joka oli Veikkausliigan neljänneksi suurin. Loppusarjan ulkopuolelle jäämistä voidaankin hyvällä syyllä pitää epäonnistumisena. Sitä ei Espoossa kukaan kiellä. Vastavuoroisesti voidaan todeta, että hiljaisena tavoitteena ollut uusien nuorten kykyjen sisään ajaminen ja lisääntynyt pelaajakauppa toteutuivat.

PalloTV tapasi päävalmentaja Vesa Vasaran ja tivasi, minkälaiseen analyysiin hän on päätynyt viime kaudesta. Mikä meni vihkoon? Mitä kausi opetti? Minkälaista oppia eurocup-matsit toivat mukanaan? Minkälaisia mausteita Vasara on tuomassa joukkueensa alkavan kauden pelaamiseen? Minkälaisista komponenteista voittava veikkausliigajalkapallo koostuu?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: