PalloTV - Minihuuhkajat tähtää EM-kisoihin kotiturnauksessa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
08.03.2022

Minihuuhkajat tähtää EM-kisoihin kotiturnauksessa

Joukkue nimetty Vantaalla ja Helsingissä pelattaviin karsintoihin.

Joukkueiden selvittäminen Slovakiassa järjestettäviin U19-poikien EM-kisoihin etenee. Seuraavaksi ovat vuorossa jatkokarsintalohkot, joista yksi järjestetään Suomessa 23.-29. päivä maaliskuuta välisenä aikana. Vain lohkovoittajat etenevät EM-kisoihin, jotka pelataan Bratislavassa ja Trnavassa heinä-elokuun vaihteessa.

Minihuuhkajat joutuu jatkokarsinnassa kovaan lohkoon. Suomen vastustajia ovat Belgia, Italia ja päätösottelussa kohdattava Saksa. Ottelut pelataan pääosin Myyrmäen stadionilla Vantaalla. Koska viimeisen kierroksen ottelut on pelattava yhtä aikaa, Suomen ja Saksan välinen kamppailu on viety Töölön jalkapallostadionille Helsinkiin. Italia ja Belgia pelaavat samaan aikaan Vantaalla.

EM-kisapaikasta taisteleva Suomen joukkue julkistettiin tänään. Nimet ovat pitkälti samoja, jotka taistelivat paikan jatkokarsintaan viime syksynä. Ainoa poikkeus on FC Nordsjællandissa Tanskassa pelaava Leo Walta, joka on nyt saatu Minihuuhkajien ryhmään mukaan.

Joukkueen nimeäminen ei ollut helppo pala sitä valmentavalle Peter Lundbergille.

– Valinnat olivat todella haastavia. Useat pelaajat antoivat helmikuun leirillämme erinomaisia näyttöjä, ja monia hyviä pelaajia jäi varalistalle tai sen ulkopuolelle, Lundberg kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Minihuuhkajat lähtee aavistuksen haastavasta tilanteesta, sillä ulkomailla pelaavista vain yksi pääsi helmikuun leirille mukaan. Joukkue pelasi leirin aikana FC Interiä (1-1) ja PIF:iä (3-0) vastaan Eerikkilässä. Vaikka pelaajia puuttui, Lundberg oli tyytyväinen leirin antiin ja lähtee luottavaisena jatkokarsintaan.

– Peli näytti hyvältä, ja me näytimme kentällä joukkueelta, vaikka meillä oli paljon uusia pelaajia. Puolustimme sekä hyökkäsimme haluamallamme tavalla, ja tästä on hyvä lähteä karsintoihin.

– Emme missään nimessä lähde vain osallistumaan. Tiedämme, että otteluiden voittamiseen ja kisapaikan saavuttamiseen vaaditaan äärimmäisen hyvää suoritusta, mutta uskomme joukkueeseemme. Olen varma, että pystymme haastamaan isot maat, Lundberg sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Nimetty joukkue:
Elmo Henriksson, mv (IFK Mariehamn)
Hemmo Riihimäki, mv (KuPS)
Luka Hyryläinen (Eintracht Frankfurt)
Otto Kemppainen (Hellas Verona)
Matias Kivikko (Venezia FC)
Miika Koskela (AC Oulu)
Otso Koskinen (FC Honka)
Kai Meriluoto (Ilves)
Jesse Nikki (HIFK)
Emmanuel Patut (VfL Wolfsburg)
Oliver Pettersson (EIF)
Niklas Pyyhtiä (Bologna FC)
Niilo Saarikivi (FC Honka)
Agon Sadiku (FC Honka)
Henri Salomaa (US Lecce)
Maksim Stjopin (FC Nordsjælland)
Nikolas Talo (FC Groningen)
Casper Terho (HJK)
Kalle Wallius (Bologna FC)
Leo Walta (FC Nordsjælland)

Suomen ottelut jatkokarsinnassa:
Ke 23.3. klo 18:30 / Suomi - Belgia / Myyrmäen stadion, Vantaa
La 26.3. klo 16:00 / Italia - Suomi / Myyrmäen stadion, Vantaa
Ti 29.3. klo 17:30 / Saksa - Suomi / Töölön jalkapallostadion, Helsinki

Artikkeliin liittyviä aiheita: