PalloTV - AC Oulu pakotettu duaalimalliin - Ojanen palaa toiseksi päävalmentajaksi

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.03.2022

AC Oulu pakotettu duaalimalliin – Ojanen palaa toiseksi päävalmentajaksi

Ricardo Duartella ei UEFA Pro -lisenssiä.

AC Oulu joutuu ottamaan käyttöön kahden päävalmentajan mallin. Ricardo Duarte saa seuran sisältä Rauno Ojasen aisaparikseen. Järjestelyn syy on paperiasioissa. Duartella ei ole Veikkausliigassa vaadittua UEFA Pro -lisenssiä.

Veikkausliigassa on ollut aikaisemminkin valmentajia ilman UEFA Pro -lisenssiä. Takaportin on siinä tapauksessa avannut koulutuksen käynnistyminen pelikauden ollessa kesken. Seuraava kurssi alkaa vasta joulukuussa, minkä vuoksi kausi on jo loppunut eikä Duarte pääse aloittamaan koulutusta ajoissa.

Ojanen on pitkän linjan acoululainen. Hän valmensi AC Oulun edustusjoukkuetta loppukaudesta 2012 kauden 2017 loppuun saakka. Pesti alkoi, kun Juha Malinen hyppäsi kesken kauden liigaan Valkeakosken Hakan pelastusprojektiin. Ojanen oli kesken kauden valinta myös 2019, jolloin Mika Lähderinne sai potkut tehtävästään.

Ojanen on toiminut AC Oulussa myös kakkosvalmentajana sekä tällä hetkellä reservijoukkueen ja akatemiatoiminnan luotsaajana. Toiseksi päävalmentajaksi nimittämisestä huolimatta vastuu on ja pysyy Duartella. Paperille nimitys ei kuitenkaan jää, sillä Ojasen on oltava joukkueen mukana liigaotteluissa.

IFK Mariehamn on toinen seura, joka käyttää kahden päävalmentajan mallia tällä kaudella. Syy on sama. Daniel Norrménilla ei ole UEFA Pro -lisenssiä, mutta toiseksi päävalmentajaksi nimetyllä Jari Pyykölällä on. Päävastuu joukkueesta on kuitenkin Norrménillä.

Sanomalehti Kaleva kertoi ensimmäisenä AC Oulun valmennusportaassa tehdyistä muutoksista.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia