PalloTV - HIFK:n porstuassa ruuhkaa - Ovi käy molempiin suuntiin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.03.2022

HIFK:n porstuassa ruuhkaa – Ovi käy molempiin suuntiin

Kanon ja Kamavuaka kovan luokan hankintoja.

HIFK on järjestellyt joukkuettaan uusiksi sarjakauden kynnyksellä. Seuraan tulee kolme pelaajaa, joista kaksi on kokonaan uutta ja yksi nostetaan liigarinkiin reservijoukkueesta. Neljä sopimusta on purettu ja yksi pelaaja lähtee lainalle Ykköseen. Ulos lainattavien pelaajien määrä saattaa kasvaa vielä kahdella.

Norsunluurannikkolainen toppari Wilfried Kanon ja Kongon demokraattisesta tasavallasta tuleva mutta myös Saksan kansalaisuuden omistava keskikenttäpelaaja Wilson Kamavuaka ovat HIFK:n uudet vahvistukset. Talvikauden mukana ollut Fortuna Namputu nousee seuran Kolmosessa pelaavasta reservijoukkueesta pysyvästi liigarinkiin.

Kanon on 28-vuotias ja 190-senttinen keskuspuolustaja, jolla on kokemusta Euroopan sarjoissa pelaamisesta mm. hollantilaisessa ADO Den Haagissa. Hän on palloillut myös Italiassa, Romaniassa, Qatarissa ja viimeksi Egyptissä, jonka pääsarjassa pelaavasta Pyramids FC:stä Kanon tulee Suomeen. Transfermarktin arvion mukaan Kanonin arvo siirtomarkkinoilla on miljoona euroa.

Kanon on edustanut kotimaataan myös maajoukkuetasolla. Hänen tilillään on 52 A-maaottelua. Kanon on pelannut Afrikan mestaruusturnauksessa Norsunluurannikon paidassa.

Kamavuaka on kokenut keskikentän pohjapelaaja. Hän on pelannut viimeksi saksalaisessa MSV Duisburgissa, jonka kanssa tehty pelaajasopimus päättyi viime vuoden kesäkuun lopussa. Saksan lisäksi Kamavuaka on kiertänyt jalkapallokenttiä Kreikassa, Itävallassa, Belgiassa ja Puolassa.

Kamavuaka on syntynyt Saksassa, mutta maajoukkuetasolla hän edustaa Kongon demokraattista tasavaltaa. Kongon paidassa Kamavuaka on pelannut muutamia maaotteluita. Hänellä on tilillään myös reilu toistakymmentä Bundesliigan ottelua.

Neljän pelaajat sopimukset purettu - Palmasto lainalle JäPS:aan

Neljä pelaajaa lähtee pysyvästi HIFK:n riveistä. Portugaliin jo palanneen Andre Farinhán ja Gnistanista tulleen Nnaemeka Anyamelen sopimukset on purettu. Ruotsalaisomisteisesta nigerialaisesta jalkapalloakatemiasta TikiTaka Internationalista tulleista pelaajista Michael John ja Sunday Dansu palauttavat myös pelivarusteensa.

Tino Palmasto siirtyy Järvenpään Palloseuraan hakemaan peliaikaa Ykkösestä. HIFK kertoo myös, että kaksi muutakin pelaajaa saattaa lähteä hakemaan peliaikaa alemmista sarjoista. Heidän nimiään ei ole kerrottu.

Artikkeliin liittyviä aiheita: