PalloTV - FC Hongan tehovartit riittivät voittoon - FC Hakan kiristä loppui aika kesken
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
07.04.2022

FC Hongan tehovartit riittivät voittoon – FC Hakan kiristä loppui aika kesken

FC Honka - FC Haka 3-2 (3-0)

FC Honka otti kauden avausvoittonsa FC Hakan kustannuksella. Varakentällä pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen kotivoittoon maalein 3-2 (3-0). Länsimetro oli tuonut Töölön jalkapallostadionille vain 340 espoolaiskatsojaa.

Ottelu oli niin kaksijakoinen kuin se vain voi olla. FC Hongalla oli kolmen vartin mittainen jakso, jonka aikana se oli kliinisen, suorastaan murhaavan tehokas. FC Honka iski kolme maalia kaikista niistä vedoista, jotka se sai maalitolppien väliin lauottua.

Hurlumheitä ei nähty - vain konemaisen tehokasta suorittamista. FC Hakan puolustus antoi omat apunsa kotijoukkueelle. Valkeakoskelaisten alakerta oli avauspuolikkaalla seinäkelloakin pahemmin sekaisin. Pahimmassa pyörityksessä oli vasemman laidan wing-back Henri Malundama, jota FC Hongan portugalilaislaituri Rui Modesto vei aika ajoin kuin kuoriämpäriä. Kolmen topparin linjasta myös Anthony Herbertin kannattaa unohtaa tämä peli mahdollisimman nopeasti.

FC Honka lähti otteluun tyylilleen uskollisena pitäen palloa. Hyökkäyksiin lähtemisessä se ei pitänyt kiirettä. Tärkeintä oli viedä FC Hakalta vauhti pois ja mahdollisuus vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Silloin, kun vieraat pääsivät lähentelemään isäntien maalia, se oli oikeasti vaarallinen. FC Hongan tehokkuus ja FC Hakan puolustuksen sekoilut veivät kokonaan huomion tapahtumista espoolaispäädyssä.

Toisella puoliajalla pelattiin täysin toisenlaisen käsikirjoituksen mukaisesti. FC Haka teki tauolla peräti kolme pelaajavaihtoa ja vaihtoi kolmen topparin linjan perinteisempään neljän alakertaan. FC Honka näytti tyytyväiseltä oloonsa ja passivoitui. Se putosi liian alas ja unohti prässäämisen.

FC Haka sai kentän haltuunsa ja nopeutti pelaamista. Vieraat alkoivat sitä myöten tehdä tilanteita espoolaismaalille. Liian moni fakta soti kuitenkin valkeakoskelaisia vastaan: hyökkääjien sihti ei ollut kohdillaan, Maksim Rudakov poimi muutaman hyvä kopin ja espoolaispuolustus esiintyi paremmin kuin vieraiden vastaava. FC Hakan hyökkääjät jäivät usein myös liian yksin.

FC Haka nousi kahdella Lee Erwinin osumalla maalin päähän. Aika loppui lopulta kesken ja päätösvihellys pelasti espoolaiset. Ei taida mennä pahasti pieleen, jos veikkaa ja väittää, että 10-15 minuuttia myöhemmin ottelu olisi voinut olla hyvinkin tasan. Niin hyvää pöhinää FC Haka kuitenkin piti hyökkäyspäässä.

Molempien kausi jatkuu pääsiäisenä puolentoista viikon kuluttua. FC Haka matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Yksi jännityksen aihe on joko pitkäksi ja kylmäksi äitynyt kevät on lämmennyt siihen malliin, että Kupittaan nurmelle pääsee jo pelaamaan. Espoolaisilla ei ole huolta. FC Honka pääsee IFK Mariehamnin vieraaksi paikallisen stadionin tekonurmelle.

Loppuun jälkikirjoitus: Espoossakin on oltu säiden armoilla. Ottelu jouduttiin siirtämään seuran ilmoittamalle, liigan sääntöjen kriteerit täyttävälle varakentälle Töölön jalkapallostadionille. Tänä keväänä näitä siirtoja on tehty jo lukuisia. Avauskierroksen ottelut pelattiin siellä missä pitikin, mutta toisen kierroksen kuudesta ottelusta neljä(!) pelataan varakentillä.

FC Hongan lisäksi kamansa bussiin pakkaavat FC Inter ja Ilves, jotka pelaavat Valkeakosken Tehtaan kentällä, sekä FC Lahti, joka pelaa VPS:ää vastaan kotijoukkueena Vaasassa. Vain HIFK ja SJK pääsevät oikeille kotikentilleen. Kolmannen kierroksen osalta on takuuvarmaa, että ainakin AC Oulu joutuu evakkoretkelle. Sekin pelaa kotiavauksensa Vaasassa.

Ketä tai mitä tämä palvelee? Espoosta ei ole pitkä matka Helsinkiin ja yhteydetkin ovat hyvät. Evakkoretkelle lähti silti vain 340 katsojaa. Samanlaisia ja jopa pienempiä lukuja on odotettavissa jokaisessa varakentällä pelattavassa ottelussa. Suomalaistahan tunnetusti kiinnostaa vain menestyvä ja ennen kaikkea menestyvä oman kylän jengi.

Ketä tai mitä haittaisi, jos FC Inter pelaisi Urheilupuiston yläkentällä? Ketä tai mitä haittaisi, jos FC Lahti pelaisi Kisapuistossa? Ketä tai mitä haittaisi, jos Ilves pelaisi Kaupissa? Ketä tai mitä haittaisi, jos AC Oulu pelaisi Castrenissa? Nämä kentät eivät ehkä täytä pilkulleen liigakriteerejä, mutta kai varakentän tuhannen pinnassa pyörivät katsojamäärät olisivat imagollisesti parempia kuin varakenttien parit sadat? Koronan kurittamien kassojenkin olisi aika saada positiivisia uutisia.

Olosuhdehankkeet eivät etene milliäkään eteen päin pakottamalla joukkue pelaamaan toisella paikkakunnalla. On myös muistettava laittaa erilleen ne kentät, joilla kukin seura pysyvästi pelaa, ja ne kentät, joilla pelattaisiin vain tarvittaessa. Yläkentät, Kaupit, Castrenit ja Kisapuistot pitäisi päästää hätätapauksessa läpi, jos pääolosuhteet ovat hyväksyttävällä tasolla.

FC Honka - FC Haka 3-2 (3-0)
4. 1-0 Aldayr Hernandez
18. 2-0 Florian Krebs
36. 3-0 Agon Sadiku
69. 3-1 Lee Erwin (rp)
87. 3-2 Lee Erwin
yleisöä: 340

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: