PalloTV - IFK Mariehamnin kärkeen profiilihyökkääjä
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.04.2022

IFK Mariehamnin kärkeen profiilihyökkääjä

Nigerialainen John Owoeri voittanut Ruotsin pääsarjan maalikuninkuuden.

IFK Mariehamn on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen nigerialaisen John Owoerin kanssa. 35-vuotiaan hyökkääjän myötä maarianhaminalaispaletti on nyt kasassa.

Suomalaisesta näkövinkkelistä Owoeri on meriiteiltään kovan luokan vahvistus. Tuloksellisesti hänen uransa kohokohta osui kausille 2013-2016, jolloin Owoeri pelasi Ruotsissa. Hän oli ensin kolme kautta Åtvidabergs FF:n riveissä, mutta siirtyi BK Häckeniin seuran pudottua liigasta.

Owoeri voitti Häckenissä Allsvenskanin maalikuninkuuden 17 maalilla. Hyvät otteet Ruotsissa tiesivät pelaajakauppaa rahakkaammille kentille. Kiinalaisseura maksoi Transfermarktin mukaan 680 000 euron suuruisen siirtokorvauksen ja Owoerin tie vei Aasiaan, jossa hän on sittemmin pelannut. Owoerin viimeisin sopimus FC Beijing BSU:n kanssa päättyi viime vuoden alussa.

Kiinan, Ruotsin ja Nigerian lisäksi Owoeri on pelannut myös Egyptissä ja Belgiassa. Hänellä on kokemusta nuorten maajoukkueista sekä yhdestä A-maaottelusta, jonka Owoeri pelasi Guineaa vastaan vuonna 2010.

IFK Mariehamn hakee kauan etsimästään hyökkääjästä rutiinia ja kokemusta. IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kuvaa Owoeria nopeaksi pelaajaksi. Odotukset ovat korkealla.

- Hän harjoittelee joukkueen kanssa jo tänään torstaina ja meillä on isot odotukset sen suhteen, että hän pelaa korkealla tasolla pelattuaan ammattilaisena muun muassa Kiinassa viimeisen viiden vuoden aikana, Mattsson kommentoi IFK Mariehamnin lehdistötiedotteessa,

- John tuo lisäksi pitkän kokemuksensa ammattilaispelaamisesta joukkueeseen ja se on hyvä asia joukkueelle myös kentän ulkopuolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita: