PalloTV - Hietalahden vanha katsomo käyttökieltoon
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
07.04.2022

Hietalahden vanha katsomo käyttökieltoon

Kuva: Kimmo Makkonen/Wikimedia Commons

VPS joutuu organisoimaan monta asiaa uusiksi.

Vaasan Palloseura on saanut viranomaisilta jobin postia. Hietalahden jalkapallostadionin kokonaisuuteen kuuluva vanha puinen katsomo on asetettu käyttökieltoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Ilkka-Pohjalainen.

Puukatsomolle tehdyssä kuntotarkastuksessa ilmeni, että kattoristikoiden toisen tukilinjan perustukset ovat kallistuneet. Tästä syystä katsomo asetettiin välittömästi käyttökieltoon. Se aiheuttaa VPS:lle harmeja, sillä kolmella sivulla olevista uuden stadionin rakennelmista huolimatta myös puukatsomolle oli varattu käyttöä.

Vaikutusta on erityisesti Ruutu+:n tv-tuotannolle, jonka kuvaustorni ja selostuspiste sijaitsivat puukatsomossa. VPS:n operatiivinen johtaja Satu Nieminen murehtii uuden puolen suunnittelun kukkasia, sillä selostajalle ei ole siellä paikkaa tiedossa.

– Äkkiä ei tule mieleen, mistä selostuksen voisi uudella puolella hoitaa. Kolmannessa kerroksessa ei ole tilaa, josta selostaja näkisi ottelun. Esimerkiksi kuuluttamosta ei näe, jos istuu. Pitää olla ikkunasta ulkona, että näkee kulmat, Nieminen kommentoi Ilkka-Pohjalaiselle.

Puukatsomoa oli suunniteltu myös vierasfanien uudeksi paikaksi. Nyt heidät joudutaan palauttamaan uuden puolen pohjoispäätyyn, jonne alun perin suunniteltiin perhekatsomoa.

Puukatsomossa on vajaat 1 400 kuppi-istuinta. Käyttökiellon myötä Hietalahden istumapaikkakapasiteetti pieneneekin reiluun 4 600 katsojaan.

Vanha katsomo on peräisin vuodelta 1936. Se on suojeltu, minkä vuoksi Hietalahden stadionilla on hyvin erikoinen ratkaisu - kolmella sivulla uutta ja yhdellä sivulla vanhaa rakennuskantaa, jotka ovat epäyhtenäiset toistensa kanssa. Suojelun vuoksi nopeat toimenpiteet eivät ole mahdollisia. Kaikki korjaukset on tehtävä yhteistyössä museoviraston kanssa.

Hietalahden stadionin omistaa Vaasan kaupunki ja sitä hallinnoi kuntayhtymä Vaasanseudun Areenat. Osapuolet pohtivat nyt ratkaisuja syntyneen ongelman setvimiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita: