PalloTV - FC Interille kauden avausvoitto – räntäsade keskeytti pelin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
09.04.2022

FC Interille kauden avausvoitto – räntäsade keskeytti pelin

FC Inter-AC Oulu 2-1 (1-1)

Yleisö: 224

FC Inter voitti lauantaina veikkausliigakauden toisen kierroksen ottelussa AC Oulun 2-1 Valkeakosken Tehtaan kentällä. Interin kauden avausvoittoa voidaan pitää oikeutettuna. Turkulaiset olivat vähintäänkin maalin verran oululaisia vaarallisempia. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Valkeakoskella, koska kenttäolosuhteet eivät mahdollistaneet Interin kotiottelun pelaamista Turussa. Ottelussa nähtiin myös erikoinen episodi, kun päätuomari joutui keskeyttämään ottelun hetkeksi räntäsateen vuoksi.

FC Inter ja AC Oulu eivät kohdanneet talvikauden aikana, ja joukkueiden rostereissa on tapahtunut suuria muutoksia sitten viime kauden, joten joukkueiden keskinäiset voimasuhteet olivat pienoinen kysymysmerkki ennen lauantain ottelua.

Se tiedetään, että Inter tuli lauantain otteluun ennakkosuosikkina. Turkulaiset ovat viime vuosina lukeutuneet Veikkausliigan kestomenestyjiin. Viime kauden nelossija takasi eurocup-paikan, eikä tarvitse olla kummoinen näkijä, jos ennustaa, että Inter on jälleen mukana taistelemassa mitalisijoista. Liigacupin kakkossijaa voitane pitää jonkinlaisena välitodistuksena joukkueen iskukyvystä. Veikkausliigakausi alkoi turkulaisten osalta mollivoittoisesti, kun joukkue kärsi avauskierroksella 2-1 tappion KuPS:lle vieraissa.

AC Oulu nousi viime kaudeksi Veikkausliigaan, ja onnistui lopulta säilyttämään sarjapaikkansa. Joukkuetta on vahvistettu talvikauden aikana, ja sen myötä Oulussakin on jo uskallettu puhua paikasta ylemmässä loppusarjassa. Oululaiset avasivat veikkausliigakautensa Vaasassa nousijajoukkue VPS:n vieraana, josta tuomisena oli yksi piste 2-2-tuloksella.

Lauantain ottelun taktiset lähtökohdat olivat verrattain selvät. Oli odotettavissa, että Inter ottaa Tehtaan kentällä pallokontrollin ja vie peliä, ja oululaisten osaksi jäisi puolustaa kurinalaisesti ja hyökätä vastaan. Inter-luotsi Miguel Graun työkalupakkiin kuuluu myös korkea prässi, joten yksi ottelun taktisista mielenkiinnon kohteista oli se, miten oululaiset siitä selviävät.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte on puhunut julkisuudessa prässipelin tehostamisesta ja suunnanmuutospelaamisen merkityksestä. Lauantaiksi ennakoitu ottelukuva sopi siis erinomaisesti hänen suunnitelmiinsa, joten päivän toinen taktinen mielenkiinnon kohde oli nähdä, miten oululaiset saavat vastahyökkäyspelinsä toimimaan.

Inter tuli lauantain otteluun isännän elkein. Turkulaisten prässipeli teki oululaisten pallollisesta pelaamisesta hankalan näköistä, kun pelin rakentelu toistuvasti kilpistyi viimeistään Interin keskialueen prässiin. Myös AC Oulu halusi prässätä korkealta, mutta Inter onnistui toistuvasti tekemään oululaisten yritykset tyhjiksi, ja sai painettua peliä oululaisten päätyyn.

Puoliajan edetessä myös AC Oulu sai pallollista peliään rullamaan, ja onnistui ajoittain viemään pelin Interin puolustuskolmannekselle. Eikä aikaakaan, kun oululaisten tekeminen jalostui maaliksi. Ottelua oli pelattu 16 minuuttia, kun Inter puolustus haparoi pallon kanssa, ja pallo päätyi Samu Alangon kautta hyökkääjä Otso Liimatalle, joka keskitti vasemmalta ja maalin eteen pysäköineellä sentterillä Michael Lopezilla oli helppo työ ohjata pallo maaliin parista metristä.

Johto-osuma ryhdisti oululaisten pallollista pelaamista ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Pian kävi kuitenkin selväksi, että oululaisten pallollisen pelin aktivoitumisella saattaa olla seurauksia myös omassa päässä. Pallonmenetysten jälkeisillä hetkillä AC Oulun linjan takana oli isoja tiloja, johon Interin hyökkäyspelin sielu Petteri Forsell nyt pääsi heittämään nopeille Inter-hyökkääjille leivoksia.

Puolen tunnin pelin jälkeen räntäsade yltyi Tehtaan kentällä aivan infernaalisiin mittoihin, mikä vaikeutti pelaamista. Ottelun päätuomari Peiman Simani teki tilanteesta omat johtopäätöksensä ja keskeytti ottelun hetkeksi, jotta kenttähenkilökunta ehti harjata kentän rajaviivat näkyviin.

Peliä päästiin jatkamaan noin 15 minuutin tauon jälkeen ja puoliajan viimeinen vartti päästiin pelaamaan loppuun. Kentän pinta oli edelleen valkoisena ja se vaikeutti ja hidasti pallollista pelaamista. Inter onnistui kuitenkin painamaan pelin painopisteen oululaispäätyyn, ja se tuotti lopulta tulosta.

Ottelun 46. minuutilla hyökkääjä Benjamin Källman sai pallon linjan taakse oikeaan laitaan, eteni laukaisuetäisyydelle ja latasi pelivälineen hallitusti maalivahti Calum Wardin maalin taka-alanurkkaan. Vahva yksilösuoritus ja tyypillinen Källman-maali.

Ensimmäinen puoliaika oli Interin hallinnassa, vaikka Oulullakin oli omat hetkensä. Inter olisi paremmalla onnella tai viimeistelyllä voinut tehdä pari-kolme maalia enemmänkin. Ei AC Oulu missään nimessä huono ollut, Inter oli vain pykälän parempi ja vaarallisempi.

Ottelun toisen puoliajan alku jatkui huonoissa olosuhteissa. Kentän rajat oli ehditty harjata jälleen näkyviin, mutta kentän luminen pinta teki pallollisesta pelaamisesta haasteellista.

Toisen puolikkaan alku oli Interin hallintaa, ja lopulta turkulaisten prässipelikin tuotti tulosta. ACO kierrätti palloa alakerrassa ja Forsell ravasi perässä, kunnes pallo päätyi maalivahti Wardille, jolta Forsell pääsi riistämään pallon jalasta, ja puttasi Interille johtomaalin. Todella nolo takaisku oululaisille.

Interin johto-osuman jälkeen räntäsade lakkasi ja peli jatkui miltei normaali oloissa. Interin johto-osuma herätti oululaismiehistön, ja joukkue sai jälleen pallollisen pelinsä paremmin jengoilleen. Toisaalta sen oli pakkokin aktivoitua, mikäli se mieli saada mitään mukaansa Valkeakoskelta.

Johtomaali rauhoitti Interin peliä. Turun pojilla ei enää ollut kiire eteenpäin pallon kanssa. Pallolle päästyään he pyrkivät myös pysymään kiinni pelivälineessä. Ilman palloa ACO ei tasoittaisi. Samalla he tiesivät, että oululaisten olisi puoliajan edetessä otettava riskejä tasoitusta hakiessaan, ja se tulisi avaamaan heille nopeiden vastaiskujen paikkoja.

Inter pelasi fiksusti johtoasemassa. Pitkiä hyökkäyksiä ei viety väkisin loppuun, vaan palloa saatettiin sen sijaan kierrättää hyökkäyskolmannekselta aina omalle maalivahdille asti. ACO:n osaksi jäi yrittää saada pallo pois, eikä se onnistunut ihan helpolla.

Pallolle päästyään ACO kyllä onnistui viemään pelin Inter-päätyyn, mutta sen pitäminen siellä osoittautui haastavaksi. ACO:n pallolliset vaiheet jäivät oululaisyleisön harmiksi kovin lyhyiksi, eikä niissä ollut juuri vaaraa. Ja kun oululaiset eivät kovasta yrityksestä huolimatta enää onnistunut maalinteossa, pisteet matkasivat Turkuun.

FC Inter-AC Oulu 2-1 (1-1)

16ʹ 0-1 Michael Lopez
46ʹ 1-1 Benjamin Källman
54ʹ 2-1 Petteri Forsell

Toimittaja: Junnu Leskelä   

Artikkeliin liittyviä aiheita: