PalloTV - "Siisti kokemus, vaikka turpaan tuli" - Liigajoukkueet armottomia cup-kierroksella
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.04.2022

”Siisti kokemus, vaikka turpaan tuli” – Liigajoukkueet armottomia cup-kierroksella

Vanhaan kilpailumuotoon palannut cup saa pienten ja isojen hyväksynnän tuloksista huolimatta.

Suomen Cupin 3. kierros on pyörinyt jo hyvän aikaa. Suuren yleisön huomio keskittyi kilpailuun ensimmäistä kertaa tänään, kun kuusi liigaseuraa pääsi vastaamaan alempisarjalaisen heittämään haasteeseen. Loput liigaseurat aloittavat oman urakkansa myöhemmin 4. ja 5. kierroksella. Niiden joukossa ovat neljä euro-otteluita pelaavaa seuraa ja ne kaksi, jotka saivat vapaakierroksen Liigacupin tulosten perusteella.

Kolmosessa pelaava oululainen Tervarit-juniorit pääsi nauttimaan cup-romantiikasta, kun uudestaan käyttöön otettu vanha cup-järjestelmä arpoi joukkueen kotiottelun vastustajaksi veikkausliigajoukkue VPS:n. Se, miten cup-romantiikalle kävi Heinäpään Urheilukeskuksessa, on luettavissa ottelun
lopputuloksesta.

Pelaajat ja futisromantikot ovat olleet innoissaan vanhan cup-järjestelmän paluusta, koska se mahdollistaa epätodennäköiset kohtaamiset, kuten Tervarit-VPS-otteluparin. Ajatus siitä, että David pystyisi kaatamaan Goljatin on varmasti kiehtova aladivaripelaajien ja urheiluromantikkojen silmissä.

Vanha cup-järjestelmä saattaa olla romanttinen, mutta se on samalla myös armoton aladivarijoukkueita kohtaan, kuten cupin kolmas kierros todisti eri puolilla Suomea. Se tuskin valvottaa Tervarit-leirissä. Nuoret, pääasiassa 2003- ja 04-syntyneet pelaajat, saivat harvinaisen futiskokemuksen ja pääsivät kokeilemaan kykyjään veikkausliigajoukkuetta vastaan.

Tervarit-juniorit sijoittui viime kaudella Kolmosen pohjoislohkon häntäpäähän, eikä pelaajilla ole muutenkaan vielä ehtinyt kertyä kokemusta kovin korkealta sarjatasolta. Heidän meriittilistoiltansa löytyy pääasiassa Kolmosen ja B-junnujen SM-sarjan pelejä.

PalloTV:n kysymyksiin ottelusta ja cup-romantiikasta ovat vastaamassa melkoiseen pyöritykseen joutuneet Tervarit-juniorien pelaajat Kasperi Matinlauri ja Atte Moisanen sekä VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.

Liigaseurat menivät helposti jatkoon

Keskiviikkoillan liigaseurojen cup-kierroksella ei nähty yllätyksiä. Yksikään tulessa olleesta kuudesta seurasta ei joutunut edes tiukoille, kun jatkopaikoista neljännelle kierrokselle taisteltiin.

VPS jatkoi Oulussa hurjaa maalivirettään kaatamalla Tervarit-juniorit lukemin 8-0 (5-0). Tauolta kentälle tullut Aleksi Pahkasalo iski hattutempun yhdeksässä minuutissa toisen puoliajan puolivälissä. Muut maalit jakaantuivat Kalle Multaselle, Juhani Pikkaraiselle, Josep Nuorelalle ja Kareem Mosesille. Tervarit-juniorit auttoi vastustajaansa yhdellä omalla maalilla. Kilpailukauden alettua VPS on äitynyt melkoiseen maalivireeseen. Se on tehnyt kahdessa liiga- ja yhdessä cupin ottelussa jo 15 maalia.

Turussa jännitettiin, voittaako kokemus nuoruuden tai pelisilmä vauhdin ja kunnon. TPS:n ikämiesjoukkueella oli kirjoittaa ottelupöytäkirjaan kokoonpano, jonka pelaajilla oli vyöllään vaatimaton 1 801 liigaottelun kokemus. TPS taisteli sitkeästi yhden puoliajan, mutta ikä on tehnyt tehtävänsä - Ilves vei jatkopaikan lukemin 6-0 (1-0).

AC Oulu antoi nuorisokaartilleen vastuuta Kokkolassa ottelussa GBK:ta vastaan. Nuoret kiittivät luottamuksesta ja ratkoivat oululaisille 5-0 (2-0) voiton isännistään. Kahdesti maalannut Marius Könkkölä sekä Otso Liimatta ja Onni Suutari heiluttelivat kokkolalaisten verkkoja. AC Oulun ykkösnyrkiksi hankittu Michael Lopez vastasi yhdestä maalista.

Kierroksen kovin ottelu pelattiin Paraisilla, jossa Ykköseen noussut PIF kohtasi IFK Mariehamnin. PIF:stä ei ollut yllättäjäksi, vaan vieraat veivät tässäkin ottelussa jatkopaikan. Lopputulokseksi kirjattiin IFK Mariehamnin 3-0 (1-0) voitto.

FC Lahti teilasi Kuopion Elon maalein 6-0 (3-0). Lahtelaiset onnistuivat laajalla rintamalla. Macoumba Kandji teki kaksi maalia, mutta loput neljä kirjattiin eri pelaajille. Kuopion Keskuskentällä iskettiin pöytään tämän illan kovin yleisölukema - 392 katsojaa.

Myöhäisillan ottelussa HIFK kyykytti SUMU/SOB:tä peräti 10-0 (3-0). Eero Markkanen osui kolmesti.

Toimittajat: Junnu Leskelä / Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: