PalloTV - KuPS voitti vaisun SJK:n

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
15.04.2022

KuPS voitti vaisun SJK:n

KuPS - SJK 2-0 (1-0)

Kuopion Palloseura jatkoi voittojen tiellä ja kaatoi vieraansa Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 2-0 (1-0). Kun liigan kolmas kierros on käynnistymässä, KuPS ja HJK ovat ottaneet paikkansa sarjan kärjessä. KuPS:lla on kolmen ottelun jälkeen tahraton yhdeksän pisteen saldo, jota HJK lähtee tavoittelemaan vierasottelussa Vaasassa maanantaina. SJK on valahtanut keskikastiin loppusarjoja erottavan viivan tuntumaan.

Pitkänperjantain voitto SJK:sta laittoi Veikkausliigan ennätysten kirjat jälleen uusiksi. KuPS pelasi 24. peräkkäisen tappiottoman liigaottelun. Se hävisi edellisen kerran 29. toukokuuta 2021, jolloin FC Haka haki pisteet Kuopiosta maalein 2-1. Tuntuukin uskomattomalta, ettei sellaisella saldolla voitettu mestaruutta. Ratkaisu löytyykin tasapelisarakkeesta - KuPS:n pitkään putkeen mahtuu myös kuusi pistejakoa.

KuPS oli kotikentällään selkeästi parempi kuin SJK ja ottelun oikeutettu voittaja. Mistä suunnasta tahansa asiaa katsoo ja vertaa vastustajaan, se oli askeleen tai jopa pari edellä. KuPS oli parempi joukkueena, KuPS oli parempi pallollisena ja pallottomana, KuPS oli organisoidumpi, KuPS onnistui pelinrakentelussa ja puolustuspelissä. Lyö pöytään mikä tahansa kentän osa-alue tai jalkapallon taktinen palanen, KuPS oli parempi.

Jalkapallon yhdeksän kymmenen minuutin lainalaisuuksiin kuuluu pelata loppuun asti. Samoihin aikaa koskeviin lainalaisuuksiin kuuluu myös se, että alusta asti tulee olla hereillä. SJK ei ollut. KuPS pääsi yllättämään vastustajansa molempien puoliaikojen aluissa, jolloin Tim Väyrynen ja Sebastian Dahlström iskivät maalit. Pelikello oli ehtinyt vain neljännelle minuutille kummallakin jaksolla, kun verkko heilui.

Väyrysen ja Dahlströmin nimet jäävät ottelupöytäkirjoihin tulevaisuuden tilastonikkarien laskettaviksi. Tässä ottelussa kannattaa kuitenkin kelata kummankin maalin rakenteluhetkiin. Ghanalainen puolustaja Clinton Antwi ja latvialainen keskikenttäpelaaja Janis Ikaunieks olivat rakentamassa niitä molempia - ja olipahan upeaa syöttötyöskentelyä. Antwin mainiot syötöt jäivät erityisesti mieleen, vaikka KuPS:n koko syöttöpeli kulki suurimman osan ajasta kuin rasvattu kone ja oli aika ajoin kaunista katseltavaa.

SJK:sta jäi hengetön ja haluton kuva. Sen pelaaminen oli tasapaksua ja omalla tasollaan seisovaa kuin liukuhihnan kulku. SJK ei ottanut takapakkia mutta ei saanut myöskään minkäänlaista kunnon kirivaihetta päälle. KuPS piti laidat hyvin kiinni, mikä tylsytti seinäjokisten miekat kokonaan.

SJK kirjautti tilastoihin kymmenen laukausta, mutta vain neljä niistä suuntautui maalia kohti. Kolme niistä oli ensimmäisellä puoliajalla. Yksi veto maalia kohti silloin, kun takaa-ajon pitäisi olla kuumimmillaan, on melko heikko esitys yhdelle mitalisuosikeista ja hyökkäysvoimastaan sekä -orientoituneisuudestaan kehutulle joukkueelle - takaa-ajovaiheessa melko heikko esitys melkeinpä mille tahansa joukkueelle.

SJK:lla oli toisella puoliajalla näennäistä hallintaa ja painetta KuPS:n päädyssä. Se johtui kuitenkin johtoasemassa pelanneen kotijoukkueen vetäytymisesta kuoreensa eikä SJK:n kirin onnistumisesta. Pelaajien osalta nuori Daniel Håkans oli vieraiden harvoja valopilkkuja.

KuPS:n kausi jatkuu viikon kuluttua FC Lahden vieraana. Ainakin tällä hetkellä Lahden stadion seisoo pelipaikkana. Jos lahtelaisten ruoho ehtii pelikuntoon, ei sen hyvälläkään tahdolla voi uskoa olevan priimakunnossa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten KuPS:lle ja sen luistavalle syöttöpelille käy, jos pelitapa pitää vaihtaa pitkän roiskimiseksi epätasaisen takia.

SJK on kolmen ottelun vieraskiertueella Seinäjoen jalkapallostadionin tekonurmen vaihdon vuoksi. Seuraavaksi se pelaa vasta maanantaina 25. huhtikuuta, kun se matkaa FC Hongan vieraaksi - varakentälle Helsinkiin.

KuPS - SJK 2-0 (1-0)
4. 1-0 Tim Väyrynen
48. 2-0 Sebastian Dahlström
yleisöä: 2 336

-Raine Pernu
Arkistokuva: Juha Leskinen

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia