PalloTV - Paatelaisen aika alkoi tappiolla - FC Haka voitti HIFK:n
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
22.04.2022

Paatelaisen aika alkoi tappiolla – FC Haka voitti HIFK:n

FC Haka - HIFK 2-1 (1-1)

HIFK:n uuden päävalmentajan Mika-Matti Paatelaisen urakka Rödan peräsimessä alkoi tappiolla. FC Haka voitti kotiottelunsa maalein 2-1 (1-1). Koskilaiset keikkuvat nyt Veikkausliigan sarjataulukon kakkosena ennen, kuin HJK pääsee FC Interin kimppuun huomenna. HIFK jatkaa peränpitäjänä saldonaan yksi tasapeli ja kolme tappiota.

FC Hakan mainio asema sarjataulukossa ja lämmin, aurinkoinen kevätsää oli houkutellut 2 240 katsojaa Tehtaan kentän lehtereille. He saivat rahoilleen täyden vastineen. Ottelu alkoi hiukan hitaana ja tunnustellen toisten tekemisiä, mutta nopea avausmaali muutti luonteen täysin. Lopulta pelistä sukeutui vallan mainio keväinen liigakamppailu, jossa katsojille tarjottiin kolme komea maalia, mukiin menevää pelaamista ja paljon tiukkoja, fyysisiäkin tilanteita.

HIFK lähti Valkeakoskelle suorastaan sekasortoisen tilanteen keskellä. Rahakkaammille kentille Indonesiaan "perhesyistä" karanneen päävalmentajan lisäksi myös apuvalmentajat erosivat tehtävistään tällä viikolla. Bernardo Tavaresin jättämää aukkoa väliaikaisesti paikanneet Pedro Henriques ja Miguel Duarte nostivat kytkintä heti, kun Paatelaisen pesti varmistui.

Eroamisten jälkeen jäljelle jäi vain maalivahtivalmentaja, joka joutui seuraamaan ottelun ja joutuu seuraamaan vielä kaksi seuraavaakin katsomon puolelta. Suomen Palloliiton kurinpitoelin lätkäisi hänelle kolmen ottelun toimitsijakiellon erotuomarin pitkälle menneestä asiattomasta nimittelystä kuun alun SJK-ottelussa. HIFK:n kolmas maalivahti Martti Puolakainen ja valmentajanakin meritoitunut joukkueenjohtaja Olli Orvasto antoivat taktista tukea Paatelaiselle tänään.

HIFK ei ollut ehtinyt myöskään harjoitella kuin kahdesti uuden valmennuksen alla. Siinä ajassa ei vielä tehdä isoja eikä edes pieniä ihmeitä, mutta HIFK:n esitys oli silti pykälää tai paria parempi kuin kotiottelussa FC Lahtea vastaan. Pelaajat olivat kentällä täynnä tarmoa ja uhkuivat näyttöhaluja uudelle valmentajalle. Paatelainen oli myös peräänkuuluttanut aggressiivisempaa otetta ja siinä HIFK ainakin onnistui.

Kokonaisuutta katsoen FC Hakalla ei ollut suurta hätää. Se onnistui pelaamaan paremmin joukkueena ja sillä vieraiden hyökkäyspeli tylsytettiin olemattomiin. HIFK:n tehokkuus oli lähinnä erikoistilanteiden varassa eikä se pelaamalla saanut kotijoukkueen puolustusta puhkottua. Koko peli näytti menevän ensin erikoistilanteiden kanssa juhlimiseksi, mutta toisella puoliajalla alkoi pelaamallakin luotuja maalipaikkoja syntyä.

Eero Markkanen oli saanut nyt tilaisuutensa HIFK:n kärkimiehenä, mutta hän jäi yksinäiseksi Luiyi de Lucasin, Eero-Matti Auvisen ja Niklas Fribergin muodostamaa topparilinjaa vastaan. Toinen kärkipelaaja Yusuf Ali oli näkymätön.

HIFK:n maalivahti Beto joutui jälleen paljon vartijaksi. Hän on nelikymppisenäkin erittäin kovan luokan maalivahti Suomen pääsarjaan, mutta ei Betokaan mahdottomiin pysty. Lattiaa on turha yrittää pelastaa monesta paikkaa vuotavalta katolta, jos käytössä on vain yksi ämpäri. Beto otti tässäkin pelissä muutaman loistavan kopin ja pelasti HIFK:n pahemmalta tappiolta. Hyvätkään torjunnat eivät auta, jos jokaisen ottelun pommituksen jäljiltä pari kolme palloa pitää poimia selän takaa.

Helsinkiläisten puolustus on nimekäs ja kokenut. Siitä huolimatta sillekin sattuu myös sellaisia virheitä, jotka näkyvät tulostaululla. HIFK:n isoin ongelma on kuitenkin ylempänä - siellä mistä moni maaliin johtava hyökkäys lähtee alulle. Paatelaisella on vielä kovasti tehtävää erityisesti HIFK:n keskikentän kanssa. Se kun ei pysty ruokkimaan kärkeä eikä suoriutumaan puolustuksen ensitehtävistä.

Saa nähdä, mitä Paatelainen ehtii kehittää kasaan seuraavaksi. Edessä nimittäin odottaa korkeimman mahdollisen vuoren ylittäminen, kun HIFK ja HJK ottavat kauden ensimmäisessä Stadin derbyssä mittaa toisistaan. Töölön jalkapallostadion kiehahtaa ensi viikon torstaina. FC Haka saa yhden ylimääräisen lepopäivän. Se matkustaa AC Oulun vieraaksi vasta perjantaina.

FC Haka - HIFK 2-1 (1-1)
9. 0-1 Wilson Kamavuaka
19. 1-1 Lee Erwin
62. 2-1 Stavros Zarokostas
yleisöä: 2 240

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: