PalloTV - FC Honka kuritti SJK:ta – Jerry Voutilainen tehokkaana
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
25.04.2022

FC Honka kuritti SJK:ta – Jerry Voutilainen tehokkaana

FC Honka-SJK 5-1 (2-0)

Yleisö: 332

Veikkausliigan neljäs kerros saatiin päätökseen maanantai-iltana, kun FC Honka kuritti SJK:ta Töölön Bolt Areenalla 5-1. Voitto nosti Hongan sarjataulukon neljännelle sijalle. SJK:lle kolmas perättäinen tappio merkitsi sitä, että joukkue jatkaa sarjataulukon 10. sijalla. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Hongan varakentäksi nimeämällä Boltilla, koska Tapiolan Urheilupuiston nurmi ei ole pelikelpoinen.

Kotijoukkue Honka oli ehtinyt kerätä kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta neljä pinnaa, 1-1-1, maalisuhteella 4-4, mikä oikeutti sarjataulukon kuudenteen sijaan. Avauskierroksella espoolaiset kärsivät 1-0 vierastappion HJK:lle. Seuraavaksi tuli 3-2 kotivoitto Hakasta, jota seurasi 1-1 tasapeli Maarianhaminassa.

Hongan uudet hankinnat maalivahti Maksim Rudakov, toppari Aldayr Hernández sekä kk-pelaajat Kevin Jansen ja Florian Krebs näyttävät kotiutuvan Veikkausliigaan nopeasti, mikä lupaa hyvää espoolaisten kesälle. Uudet pelaajatyypit sopivat hyvin päävalmentaja Vesa Vasaran toivomaan aktiivisempaan pelitapaan, jossa korkea prässi ja nopeat vastaprässit kuuluvat keinovalikoimaan. Honka on myös suoraviivaistanut pallollista tekemistään.

SJK:n alkukausi on ollut tuloksellisesti alaviereinen. Kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta ei tarttunut mukaan kuin kolme pistettä, 1-0-2, maalisuhteella 2-4, millä sijoittui sarjataulukon 10. sijalle. Kauden ainoa voitto tuli sarjan avauskierrokselta HIFK:ta vastaan kotona 2-1 tuloksella. Sitä seurasivat 0-1 kotitappio HJK:lle ja 2-0 vierastappio KuPS:lle.  

SJK:lla oli haastava alkuohjelma. Vilkaisu tulosten taakse kuitenkin kertoo, että SJK:n peli on näyttänyt paremmalta kuin tulokset antavat ymmärtää. Heidän pallollinen pelaamisensa on jättänyt toivomisen varaa, mikä toisaalta on ymmärrettävää, kun vastassa ovat olleet HJK ja KuPS. SJK:lla oli hetkensä molempia vastaan, mutta pallollisten vaiheiden jalostaminen uhaksi tai vaaraksi osoittautui haastavaksi. Tuoko kk-pelaaja Pyry Hannolan liittyminen joukkueeseen muutoksen tähän seikkaan?

Maanantain ottelun taktiset lähtökohdat olivat selvät. Molemmat ovat pallonkontrollijoukkueita, joten ensimmäinen kysymys kuului, kumpi joukkue nousee kuskin paikalle ja pääse kontrolloimaan pelin virtausta?

Maanantai-illan ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa pitkään. Ottelua oli pelattu reilu minuutti, kun Hongan kk-pelaaja Jerry Voutilainen pääsi murtautumaan keskityspaikkaan oikealta, keskitys löysi tiensä ylös nousseelle vasemmalle puolustajalle Matias Ralelle, joka ajoi sisään ja laukaisi pelivälineen SJK-vahti Markus Uusitalon maalin takanurkkaan. Komea pelitilannemaali.

Nopea avausmaali ei hätkäyttänyt SJK:ta, joka edelleen pyrki pallon päälle ja onnistuikin siinä ajoittain. Seinäjokiset kyllä onnistuivat painamaan pelin painopisteen Honka-päätyyn, mutta heidän pallolliset vaiheensa jäivät kovin lyhyiksi. Hongalla ei ollut kovinkaan suuria vaikeuksia pitää vierasjoukkue pois vaara-alueilta. Sen verran uhkaa SJK onnistui luomaan, että kk-pelaaja Jake Dunwoody kolautti pallon kertaalleen maalin ristikkoon.

Puoliajan edetessä SJK sai yhä vahvemman otteen pelivälineestä ja peli pyöri Hongan puolustuskolmanneksella. Honka pysyi jämäkkänä puolustusmuodossaan ja piti huolen siitä, että boksiin tulleet pallot siivottiin pois. Pallolle päästyään espoolaiset pyrkivät pitämään hyvää huolta pallosta, mutta pallokontrolli oli liukumassa yhä selvemmin SJK:lle.

Molemmat joukkueet olivat piirtäneet prässilinjansa puoleen kenttään ja ottivat ylimääräisen pelitilan pois keskialueelta roikottamalla puolustuslinjaansa korkealla, minkä seurauksena keskialuetta oli vaikea ylittää pelaamalla. Se johti siihen, että keskialue ylitettiin isoilla palloilla suoraan viimeiseen linjaan tai sen taakse.

Hongan toinen osuma syntyi vastaavan tilanteen seurauksena. SJK pelasi pitkää hyökkäystä Honka-päädyssä, Honka sai riiston ja käänsi pelin nopeasti SJK:n linjan taakse, hyökkääjä Rui Modesto pääsi karkuun ja keskitti maalin eteen syöksyvälle hyökkääjäkollegalleen Agon Sadikulle, joka liukui pallon maaliin SJK-toppareiden edestä. Ottelun 38 minuutilla nähty osuma oli kuin suoraan päävalmentaja Vasaran pelikirjan kohdasta, miten haavoitan takaa ajavaa naapuria johtoasemassa. Puoliajalle mentiin Hongan johtaessa 2-0.

Honka sai lentävän lähdön myös ottelun toiselle puolikkaalle. Puoliaika ei ehtinyt vanhentua kuin kolme minuuttia, kun Voutilainen oli jälleen pahan teossa, tällä kertaa maalintekijänä. Hän sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueella eikä erehtynyt. Nopea 3-0-maali oli kova takaisku hyvällä ilmeellä taka-ajoon lähteneelle vierasjoukkueelle.

Kolmas osuma lopetti Hongan lopunkin kiireen. Nyt heidän oli vain pysyttävä pallossa ja pidettävä huoli siitä, ettei joukkue passivoidu liikaa. Edellisen kierroksen Haka-ottelusta tuli Hongan kannalta turhankin jännä, kun samainen 3-0 johto oli vähällä sulaa ottelun loppuminuuteilla.

SJK ei antanut periksi, vaan jatkoi yrittämistä ja lopulta se palkittiin. Ottelukello näytti 65 minuuttia, kun hyökkääjä Josepablo Monreal pääsi ohjaamaan oikealta tulleen keskityksen maaliin. Ilo oli kuitenkin lyhyt, kun Hongan Kevin Jansen pääsi pari minuuttia myöhemmin laukomaan Hongan jo 4-1 johtoon.  

Hongan neljännen osuman jälkeen ottelu oli pelailua. SJK osoitti hyvää moraalia ja yritti, mutta heidän tekemisensä oli edelleen perin vaaratonta. Honka pelaili aikaa pois kellosta ja odotti loppuvihellystä. Voutilainen oli kuitenkin vielä pelipäällä ja kävi kirjauttamassa itselleen toisen maalin ottelun 80. peliminuutilla.

Honka pelasi tasapainoisen ottelun. Espoolaisilla oli hyvä kontrolli tapahtumasta. Molempien puoliaikojen alussa nähdyt nopeat maalit luonnollisesti helpottivat urakkaa merkittävästi. Honka oli selvästi SJK:ta tehokkaampi. Etenkin Jerry Voutilainen oli pelipäällä ja kirjautti itselleen kaksi maalia ja maalisyötön. Hongan ottelut jatkuvat ensi perjantaina, kun espoolaiset matkaavat vierasotteluun Lahteen.  

Kolmatta perättäistä tappiota ei varmasti katsota suopeasti Seinäjoella. HJK- ja KuPS-tappiot voi vielä jotenkin selittää, mutta rökäletappio Hongalle ei varmasti käy laatuun SJK-leirissä. Toisaalta otteluita on vaikea voittaa, jos maalinteko tökkii, eikä joukkue kykene luomaan vaaraa pelaamalla. Eikä SJK:n tavallisesti niin jämäkässä puolustuspelaamisessakaan ollut hurraamista maanantaina. Viisi päästettyä maalia ei anna aihetta pään silittelyyn. Korjausliikkeeseen tarjoutuu tilaisuus jo ensi perjantaina, kun SJK matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

FC Honka-SJK 5-1 (2-0)

2ʹ 1-0 Matias Rale
38ʹ 2-0 Agon Sadiku
48ʹ 3-0 Jerry Voutilainen
65ʹ 3-1 Josepablo Monreal Villablanca
67ʹ 4-1 Kevin Jansen
80ʹ 5-1 Jerry Voutilainen

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: