PalloTV - FC Honka ensimmäisenä liigajoukkueena laulukuoroon
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.05.2022

FC Honka ensimmäisenä liigajoukkueena laulukuoroon

Lahdessa paikallisottelua seurasi yli 2100 katsojaa.

Suomen Cupissa oli vilkas ottelupäivä. Tänään neljännellä kierroksella pelattiin suurin osa niistä otteluista, joissa vähintään toinen joukkue oli joko Veikkausliigasta tai Ykkösestä. Kierroksen huippuottelussa HIFK yllätti espoolaisen FC Hongan, josta tuli ensimmäinen jatkosta pudonnut liigaseura. Muiltakaan yllätyksiltä ei vältytty eivätkä lopputuloksesta huolimatta kaikki päässeet helpolla alempisarjalaisen käsissä.

FC Honka oli päivän ottelussa kotijoukkue. Se oli vienyt isännöimänsä pelin Myyrmäen jalkapallostadionille Vantaalle, koska Tapiolan urheilukeskuksen nurmea suojeltiin tulevan lauantain liigaottelua silmällä pitäen. Kotiedustaan huolimatta FC Honka pelasi kuin vieraskentällä - reilusta kolmesta ja puolesta sadasta katsojasta noin kolmannes oli HIFK:n äänekkäitä faneja, Stadin Kingejä.

HIFK lähti otteluun lähes ykkösnyrkillään, mutta FC Honka oli tehnyt joitakin muutoksia. Se ei espoolaisten peliä hidastanut. FC Honka oli kentällä kuskin paikalla, mutta sitä vaivasi tehottomuus. HIFK puolusti tiiviisti ja nelikymppinen konkarimaalivahti Beto piti jälleen joukkuettaan pystyssä maukkailla torjunnoillaan.

FC Hongalla oli silti tarpeeksi paikkoja ratkaista ottelu, joka venyi lopulta rangaistuspotkukilpailuun saakka. Beto nousi myös rankkarikisan sankariksi torjumalla Agon Sadikun viimeisen vedon. Sitä ennen Rui Modesto oli epäonnistunut omassa yrityksessään laukomalla karkeasti ohi maalin. Kaikki helsinkiläisten neljä yrittäjää onnistuivat eikä viidettä enää tarvittu.

HIFK vei rangaistuspotkukilpailun 4-2. Varsinainen peliaika oli päättynyt tasan 1-1.

Ottelun tilastot ja kierroksen muita tulospoimintoja artikkelin lopussa. Koosteet niistä otteluista, joissa oli mukana liigaseura, löytyvät liigan laskeutumissivulta.

Muut liigajoukkueet jatkoon - Lahdessa yli 2100 katsojaa

IFK Mariehamn oli tämän päivän selkein voittaja. Se teki selvää jälkeä Kolmosessa pelaavasta farmiseurastaan FC Ålandista. Voittolukemat 6-0 (2-0) eivät jättäneet selittelyille sijaa. Cledson da Silva ja Felipe Dos Santos tekivät kaksi maalia mieheen.

Lahdessa vanhalle Kisapuiston kentälle oli ahtautunut yli 2 100 katsojaa seuraamaan paikallisten seurojen välistä derbyä. Kakkosessa pelaava Reipas sinnitteli toisen puoliajan alkuminuuteille asti ennen kuin FC Lahti sai kuparisensa rikottua Macoumba Kandjin maalilla. FC Lahti vei ottelun ja jatkopaikan nimiinsä lukemin 5-0 (0-0). Loppulukemat repesivät rumiksi vasta viimeisillä minuuteilla.

Pohjanmaallakin todistettiin alempisarjalaisen puolustuksen repsahtamista vasta ottelun lopussa. Ainoa poikkeus oli se, että VPS:n kohdanneelle KPV:lle sattui lipsaus myös ottelun alussa. Tilanne oli vaasalaisten hyväksi jo 2-0 ennen kuin pelikello oli ehtinyt kulkea kymmenen minuutin toiselle puolelle. KPV pääsi kaventamaan yhdellä maalilla, mutta loput kolme osumaa syntyivät vasta viimeisellä minuutilla ja lisäajalla. Loppulukemat olivat VPS:n hyväksi 5-1 (2-0).

Loukkaantumisten ja sairasteluiden repimä AC Oulu joutui ahtaalle torniolaisen TP-47:n käsittelyssä. Roan Noghan ensimmäisen puolikkaan lisäajalla tekemä maali vei oululaiset johtoon. Viimeisen vartin aluksi syntynyt Onni Suutarin osuma avasi ketsuppipullon korkin lopullisesti. AC Oulu vei jatkopaikan maalein 4-0 (1-0).

PEPO putosi Komeetoille

Ykkösen seuroista PEPO:n murheellinen alkukausi sai jatkoa Jyväskylässä. Kakkoseen noussut kaupungin kolmosseura Komeetat pudotti lappeenrantalaiset jatkosta Toni Nousiaisen tekemällä maalilla.

EIF:llä oli niin ikään vaikeaa. Se joutui hakemaan jatkopaikkansa rangaistuspotkukilpailusta. Kakkosessa pelaava Kaarinan Pojat piti vieraitaan tiukoilla. Mayindou Madianga teki vieraat rankkareille pelastaneen tasoituksen vain neljä minuuttia ennen loppua.

FF Jaro, Järvenpään Palloseura ja KTP nähdään myös jatkossa. Ne raivasivat tieltään Rovaniemen Palloseuran, Hyvinkään Palloseuran ja Peli-Karhut.

FC Honka - HIFK 3-4 rp (1-1, 1-1)
12. 0-1 Didis Lutumba-Pitah
30. 1-1 Saku Heiskanen
Duarte Tammilehto +, 1-0
Sakari Mattila +, 1-1
Kevin Jansen +, 2-1
Sergei Eremenko +, 2-2
Rui Modesto -, 2-2
Felipe Pipe Saez +, 2-3
Edmund Arko-Mensah +, 3-3
Aatu Kujanpää +, 3-4
Agon Sadiku -, 3-4
yleisöä: 368
FC Åland - IFK Mariehamn 0-6 (0-2)
HyPS - JäPS 1-2 (0-2)
KaaPo - EIF 2-4 rp (2-2, 1-1)
Komeetat - PEPO 1-0 (0-0)
KPV - VPS 1-5 (0-2)
PeKa - KTP 1-3 (1-1)
Reipas - FC Lahti 0-5 (0-0)
RoPS - FF Jaro 0-4 (0-1)
TP-47 - AC Oulu 0-4 (0-1)

Artikkeliin liittyviä aiheita: