HJK maksoi kalavelat FC Interille – Forsell ajettiin ulos – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
03.05.2022

HJK maksoi kalavelat FC Interille – Forsell ajettiin ulos

FC Inter-HJK 0-1 (0-1)

Yleisö: 1717

HJK kävi kostamassa FC Interille pari viikkoa sitten kärsimänsä kiusallisen 1-4 kotitappion voittamalla turkulaiset heidän kotikentällään Veritas Stadionilla 0-1. HJK ansaitsi voittonsa, mutta ottelun puheenaiheiksi nousivat haasteelliset olosuhteet, sekä Petteri Forsellin ulosajo ottelun toisella puoliajalla.

Voitto nosti HJK:n tasapisteisiin yhden ottelun vähemmän pelanneen sarjajohtaja KuPS:n kanssa. Tappio piti Interin toistaiseksi sarjataulukon neljännellä sijalla. Kuudes sarjakierros pelataan loppuun ensi viikonloppuna.

FC Inter tuli kärkiotteluun sarjataulukon nelosena. Viiden ensimmäisen sarjakierroksen kuntopuntari oli kääntynyt turkulaisten osalta positiiviseksi. Kolme voittoa ja kaksi tappiota maalierolla 11-6. Avauskierrokselta tuli 2-1 vierastappio KuPS:lle ja kolmannella kierroksella Inter hävisi Hakalle kotonaan 2-1. Voitot tulivat AC Oulusta, HJK:sta ja IFK Maarianhaminasta.

Kahden viime kierroksen suurinumeroiset voitot HJK:sta (4-1) ja MIFK:sta (4-0) antavat ymmärtää, että Interin hyökkäyspeli alkaa löytää uomaansa. Toisin sanoen, hyökkääjät Benjamin Källman ja Petteri Forsell ovat alkaneet löytämään toisensa yhä paremmin.

Källman on tehnyt neljä osumaa. Forsell on merkkauttanut itselleen kaksi maalia ja neljä maalisyöttöä. Samat herrat olivat pääosissa myös pari viikkoa sitten, kun Inter voitti HJK:n Töölössä. Yksi tiistai-illan suuria kysymyksiä olikin, saako Klubi Inter-duon kuriin sen kotiyleisön edessä?

HJK matkusti Turkuun sarjakakkosina. Viideltä ensimmäiseltä kierrokselta oli näyttää 12 pistettä, 4-0-1, maalierolla 6-4. Tiistai-illan ottelu tarjosi Klubille erinomaisen tilaisuuden kuitata parin viikon takainen kiusallinen kotitappio Interille.

Interiä vastaan nähty toisen puoliajan musta hetki, jonka aikana turkulaiset tekivät kolme maalia kymmeneen minuuttiin, oli tuskallista katsottavaa Klubi-kannattajille. Joko HJK oli saanut peräpäänsä nippuun Interin viime visiitin jäljiltä? Viime kierroksen nollapeli Stadin Derbyssä oli jo askel oikeaan suuntaan.

HJK:lla on ollut haasteita myös tehojen kanssa, mistä todisteena 1,2 tehdyn maalin keskiarvo per ottelu. Se on vaatimaton tulos Klubin tasoiselta joukkueelta. Illan toinen iso kysymys kuuluikin, joko maan hurjimman hyökkäyskaluston ketsuppipullo aukeaa?

Ottelu alkoi hiukan sekavissa merkeissä, kun joukkueet hakivat tuntumaa Veritas Stadionin keskeneräiseen luonnonnurmialustaan. Eikä pitkin kenttää puhaltanut kova tuuli tehnyt pelaamisesta yhtään helpompaa. Joukkueiden pelisuunnitelmissa oli selvästi noteerattu, ettei alustalla pysty pelaamaan kovinkaan kummoista lyhytsyöttöpeliä, tai se saattaisi tuoda mukanaan odottamattomia puolustuksellisia riskejä.

Vartin jälkeen joukkueet löysivät jonkinlaisen pallollisen rauhan, ottelukuva tasaantui ja molemmat saivat pallollista peliään rullaamaan. Joukkueet hakivat asemia. Kumpi pääsisi kuskin paikalle? Molemmilla oli pallolliset vaiheensa, mutta kovin suureksi vaaraksi tilanteet eivät vielä kehittyneet. Joukkueet puolustivat kurinalaisesti, eikä naapurille annettu muutenkaan mitään ilmaiseksi.

Interin ollessa pallolla HJK asetti pakkansa kentän toiselle kolmannekselle, mikä teki sen ylittämisestä pelaamalla vaikeata. Eikä Inter halunnut ottaa turhia riskejä ja ajaa miinaan hyvin organisoitua vierasjoukkuetta vastaan keskenkuntoisella kentällä. Stadilaiset vain odottivat mahdollisuutta keskialueen riistoihin ja vastahyökkäyksiin. Sen välttääkseen Inter pyrki siirtämään pelin painopisteen Klubi-päätyyn viljelemällä isompia palloja suoraan viimeiseen linjaan, mutta siihenkin HJK oli luonnollisesti varautunut.

Klubi puolestaan pääsi Interin puolustuskolmannekselle pelaamalla. Inter luopui keskialueesta yllättävän helposti ja putosi nopeasti omalle puolustuskolmannekselleen. Ottelun 40. minuutilla HJK sai sivuvapaapotkun rangaistusalueen laidalta, jonka jälkitilanteessa pallo kävi Inter-pelaajan käteen ja päätuomari Dennis Antamo vei pallon pilkulle. Pallon taakse asteli hyökkääjä Bojan Radulovic, eikä hän erehtynyt, vaan teki kauden toisen maalinsa. Puoliajalle mentiin HJK:n johdossa.

Ensimmäisen puolikas meni niukasti HJK:lle, eikä johtomaalia voi pitää epäoikeutettuna. Klubi puolusti jämäkästi ja piti Interin pois maalipaikoilta, ja sen hyökkääminen oli riittävän tehokasta, vaikka maalipaikoilla ei päästykään mässäilemään.

Ottelun toisen puoliajan alun ottelukuva oli ensimmäisen puolikkaan toisinto. Interillä oli edelleen vaikeata ylittää keskialue ja päästä Klubi-päätyyn pelaamalla. Klubi puolestaan kykeni painamaan pelin Interin puolustuskolmannekselle kerta toisensa jälkeen. Inter putosi edelleen todella matalaan blokkiin, josta on haastavaa lähteä vastaiskuihin, kun matkaa naapurin maalille on loppuun 100 metriä ja vastassa on numeraalinen miesylivoima.

Puoliajan edetessä Interkin sai vietyä peliä stadilaisten puolustuskolmannekselle, mutta todellinen vaara jäi edelleen puuttumaan. HJK puolusti rangaistusaluettaan väkevästi. Interin taka-ajo koki kovan kolauksen ottelun 65. minuutilla, kun Petteri Forsell otti toisen keltaisen korttinsa ja sai päätuomarilta suihkukomennuksen.

Aluksi näytti siltä, että Forssellin ulosajo olisi puhkaissut matsin Interin osalta. Maalin johdossa ja miehen ylivoimalla HJK:n ei tarvinnut juuri muuta kuin pysyä pallossa ja pelata minuutit pois kellosta. Inter oli kuitenkin eri mieltä ja sai vielä aikaiseksi jonkinlaisen takaa-ajon. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Inter sai tukun erikoistilanteita, jotka pitivät turkulaisyleisön toiveet elossa, mutta tällä kertaa tasoitus jäi haaveksi.  

Tiistain ottelun pelillinen taso ei noussut kovinkaan ihmeelliseksi, siitä pitivät olosuhteet huolen. HJK oli maalin tai kahden verran parempi hyökkäyssuuntaan. Samalla kun joukkue pelasi toisen perättäisen nollapelinsä. Inter puolusti kurinalaisesti, mutta turkulaisten hyökkäyspelaamisen HJK onnistui hyydyttämään jo lähtökuoppiinsa. Ja kyllä maestro Forsellin paikka on kentällä, jos Inter mielii pärjätä, eikä suihkussa.

FC Inter-HJK 0-1 (0-1)

42ʹ 0-1 Bojan Radulovic

Toimittaja: Junnu Leskelä
Artikkelin pääkuva: Arkistokuva / Mira Lönnqvist

Artikkeliin liittyviä aiheita: