PalloTV - FC Haka kompuroi TPS:n kanssa – ratkaisu pilkuilla
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
04.05.2022

FC Haka kompuroi TPS:n kanssa – ratkaisu pilkuilla

TPS-FC Haka 1-1 (0-0) rp 2-3

Yleisö: 313

Suomen Cup palasi tälle kaudelle perinteiseen tulos tai ulos -muotoonsa, mikä onkin herättänyt jalkapalloväen kiinnostuksen oikein kunnolla. TPS yritti tarjota kannattajilleen cup-romantiikkaa, mutta lopulta Haka vei pidemmän korren.

Suomen Cupin 4. kierroksella Ykkösen kärkijoukkue ja 100-vuotisjuhlavuotta pelaava TPS sai vieraakseen vahvasti Veikkausliigassa kautensa aloittaneen cup-menestyjä FC Hakan. Turkulaisillakin on kolme Suomen Cupin mestaruutta, mutta valkeakoskelaisilta niitä löytyy peräti 12.

Ottelu pelattiin Kupittaa 2-kentällä, sillä Veritas Stadionin nurmi ei eilisen FC Interin pelin jäljiltä kestänyt vielä pelaamista. Olosuhteet olivat kuitenkin kohtalaiset, ainoastaan kovasti puhaltanut tuuli aiheutti välillä yllättäviä tilanteita.

Haka lähti otteluun hiukan siipirikkoisena, sillä loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi avauskokoonpano oli hyvinkin erilainen verrattuna Veikkausliigan otteluihin. Päävalmentaja Teemu Tainio joutui muutoinkin miettimään pelaajiensa kokonaisrasitusta, sillä joukkueella on kolme ottelua kahdeksan päivän sisällä.

Haka aloitti ottelun heti vahvasti ja sai luotua painetta TPS:n alueelle koko ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja hiljalleen pääsi myös TPS yhä paremmin otteluun mukaan.

Lähimpänä maalintekoa avausjaksolla oli Hakan Janne-Pekka Laine, jonka vapari 20 metristä leijaili ainoastaan pallon mitan verran yli maalin. Laine oli muutoinkin valkeakoskelaisten näkyvin pelaaja hyökkäyspelissä, hän käynnisti monta hyvää tilannetta.

TPS:ltä onnistui erinomaisesti korkea ja aggressiivinen prässipelaaminen, millä se pystyi pitämään vierasjoukkueen pitkiäkin aikoja omalla kenttäpuoliskollaan. Prässi tuotti myös muutamia hyviä tilanteita, joista maalia ei kotijoukkue kuitenkaan onnistunut tekemään.

Kotijoukkueelta lähimpänä maalintekoa oli energisesti pelanneella Linus Rönnbergillä, mutta myös hänen laukauksensa leijaili tuulisessa säässä ylitse maalin. TPS ei pystynyt murtautumaan boxin sisään maalintekoa yrittämään, sillä Hakan puolustus oli sen verran tiiviinä, ettei todella vaarallisia tilanteita isännille päässyt syntymään.

Toisen jakson aloitti räväkästi kotijoukkue TPS, mutta maalinteossa onnistuivat kuitenkin vierailijat. TPS menetti pallon keskialueella ja Haka pääsi 2-1 hyökkäykseen, jonka päätteeksi Logan Rogersonsijoitti pallon tarkasti alanurkkaan Stavros Zarokostasinhienosta syötöstä.

TPS jatkoi painostustaan ja tuotuaan kentälle tuoreita jalkoja, sai myös palkinnon työstään maalin muodossa. Nopeasti omasta päädystä liikkeelle lähtenyt hyökkäys sai todella näyttävän päätöksen, kun kokenut Kasper Hämäläinenmurtautui Hakan puolustuksen läpi ja ohitti torjuntavuorossa olleen Mika Hilanderin.Syöttäjänä toimi muutamaa minuuttia aiemmin kentälle juossut Daniel Rantanen.

Tainio joutui myös ottamaan tuoreempia jalkoja kentälle ja tämä saikin ottelun tasoittumaan. TPS ei kuitenkaan suostunut pelkästään puolustamaan, vaan joukkue haki edelleen vastahyökkäyksien kautta voittomaalia.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä enemmän pallonhallinta oli Hakalla. Nyt oli kuitenkin TPS-puolustuksen vuoro esittää betonin kovaa puolustamista ja pitää vieraat kaukana omalta maaliltaan.

Vielä lisäajallakin nähtiin molemmilta joukkueilta vaaralliset tilanteet kulmapotkuista, vailla tulosta kuitenkin, Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalia tekemään, siirryttiin Kupittaalla ratkomaan jatkoon menijää rangaistuspotkujen kautta.

Pilkkukisan sankariksi nousivat Hakan kokenut maalivahti Mika Hilandersekä ratkaisevan osuman laukonut Eero-Matti Auvinen.

Näin Turussa ei aivan päästy nauttimaan cup-romantiikasta aivan täysin rinnoin, mutta TPS:lle täytyy nostaa hattua upeasta taistelusta. He pistivät Hakan todella tiukoille ja ehkä ilman yhtä harmittavaa pallonmenetystä jatkoon olisikin mennyt TPS. Hilander kiitteli pelin jälkeen seuran maalivahtivalmentaja Mikko Känkästä, joka oli turkulaiset laukojat osannut scoutata erinomaisesti.

TPS-FC Haka 1-1 (0-0) rp 2-3

47ʹ 0-1 Logan Rogerson
60ʹ 1-1 Kasper Hämäläinen

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: