PalloTV - ”Unelmien täyttymys Allsvenskanissa”, Atte Sihvonen, FC Haka
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
05.05.2022

”Unelmien täyttymys Allsvenskanissa”, Atte Sihvonen, FC Haka

FC Hakan pohjapelaajasta Atte Sihvosesta, 26, on nopeasti kasvamassa iso hahmo Hakan keskikentälle. Päävalmentaja Teemu Tainio on ottanut tavoitteeksi kehittää Hakan pallollista pelaamista, kun se aikaisemmin oli kovin suoraviivaista, ja Sihvosessa hänellä on yksi hyvä työkalu tarkoitukseen.

PalloTV tapasi Sihvosen ja kysyi, millä hän selittää Hakan hyvän alkukauden? Miten hän on itse kokenut alkukauden pelit, mikä käänsi tiukat matsit heidän edukseensa? Minkälaista futista päävalmentaja Tainio haluaa nähdä heidän pelaavan? Miten hän luonnehtii omaa rooliaan joukkueessa? Miten, ja mihin suuntaan hänen oma pelaamisensa on kehittynyt viime kausilla? Missä on Atte Sihvosen päätepysäkki jalkapalloilijana?

TPS:sta täksi kaudeksi Hakaan siirtyneen Sihvosen olemus, pelityyliä ja rooli ovat kuin pohjapelaajan oppikirjasta. Fyysisenä 190 senttisenä pelaajana Sihvonen taklaa, painii irtopallot omalle joukkueelle ja pelaa helpon omille. Hän ohjaa ja osallistuu pelinrakenteluun avausvaiheessa, pallon kanssa ja ilman. Hyökätessä hän tukee, tarjoaa tarvittaessa syöttösuuntia alaspäin ja tekee peliä, mikä mahdollistaa pitemmät pallonhallintavaiheet sekä pitkät hyökkäykset. Samalla hän pitää huolen joukkueensa kenttätasapainosta ja katsoo, ettei naapuri yllätä nopeilla vastaiskuilla.

Sihvonen aloitti pelaajauransa Turussa ÅIFK:ssa, josta hän eri vaiheiden jälkeen päätyi EIF:n paitaan Ykköseen kaudelle 2018. Tammisaaresta tie vei seuraavalla kaudella napapiirille ja RoPS:aan, jossa hän pelasi kaudet 2019-2020. Rovaniemeltä matka jatkui kotikulmille TPS:aan ja täksi kaudeksi FC Hakaan.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: