PalloTV - KuPS:n vahva vire jatkui - FC Haka jäi pisteittä Kuopiossa
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
12.05.2022

KuPS:n vahva vire jatkui – FC Haka jäi pisteittä Kuopiossa

KuPS - FC Haka 2-1 (2-0)

FC Haka ei pystynyt kolmatta kertaa peräkkäin Kuopiosta voittoa ottamaan, vaan KuPS:n terävämpi viimeistelytaito riitti pitämään kaikki pisteet kotona.

Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset. KuPS:n 27 ottelun tappioton putki Veikkausliigassa teki joukkueesta ehdottoman ennakkosuosikin. Vielä kun hyvin kauden aloittanut Haka oli pelannut yli 200 minuuttia tekemättä maalia, oli odotukset kotivoiton suhteen korkealla.

Erikoista oli kuitenkin se, että kaksi edellistä vierailua Kuopiossa oli päättynyt koskilaisten voittoihin. Myös KuPS:n edellinen tappio veikkausliigassa oli tullut lähes vuosi takaperin nimenomaan Hakalle.

FC Haka lähti otteluun pelaten neljän pelaajan puolustuslinjalla. Tarkoitus oli pitää KuPS poissa maalintekotilanteista, kuten IFK M oli kotonaan samalla taktiikalla onnistunut. Hakan oli tarkoitus nopeilla vastahyökkäyksillään horjuttaa isäntien puolustusta ja iskeä johto-osuma.

Heti alusta alkaen taisteluilme oli molemmilla kova ja melkoisen kovia taklauksiakin nähtiin. Hakan Stavros Zarokostasille nousi keltainen kortti jo ottelun toisella minuutilla, kun hän kahteenkin otteeseen mitteli KuPS:n Diogo Tomasin kanssa kentän herruudesta.

KuPS rakenteli useita hyviä tilanteita useitakin, ja lopulta yksi niistä tuotti tulosta. Näkyvästi pelannut toppari Tomas nousi mukaan hyökkäykseen ja pääsi aivan päätyrajan tuntumaan pallon kera. Sieltä matala keskitys, jonka Tim Väyrynen ohjasi takavasarallaan pallon kahden koskilaispuolustajan välistä maaliin.

FC Haka sai muutamia hyviä vastahyökkäyksiä aikaiseksi, mutta ne eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta. Jakson laukauksensa vieraat saivat aikaiseksi melko kaukaa, eikä niiden osoitekaan aina ollut kohdillaan.

KuPS:n toinen osuma syntyi vapaapotkusta 25 metristä. Sen laukoi ”Latvian Litmanen” eli Janis Ikaunieks, jonka vasemman jalan kova laukaus upposi aivan oikeaan yläkulmaan. Vaikka maalivahti Aatu Hakala olikin loistavasti laukauksessa mukana, eivät hänen näppinsä aivan ylettyneet pallon eteen.

Toiselle jaksolle Haka juoksutti kentälle Oliver Whyten, joka korvasi yhden varoituksen itselleen hankkineen Donaldo Ackan. Samalla ryhmistytään hyökkäävämmäksi muuttanut vierasjoukkue sai otteen pelin hallinnasta ja luotua painetta kuopiolaispäätyyn.

Osat vaihtoivat paikkaa ja KuPS joutui tiiviisti puolustamaan ja pyrkimään omiin vastahyökkäyksiinsä. Kuopiolaiset osoittivat hallitsevansa myös puolustuspelin, sillä Haka ei tuntunut onnistuvan loistavasti pelannutta itävaltalaisvahti Johannes Kreidliä ohittamaan sitten millään.

KuPS pystyi hyvin hidastamaan peliä, eikä Haka päässyt enää käyttämään juoksuvoimaansa hyväkseen. Vaikka pallonhallinta olikin toisella jaksolla Hakalla ja keskityksiä sekä laukauksiakin he saivat ihan mukavasti aikaiseksi, niin KuPS:n pelaaminen pysyi pitkään rauhallisena.

Hakan vaarallisin pelaaja oli eittämättä Lee Erwin, joka tuntui ainoana pystyvän tasapäiseen taistoon KuPS:n toppareita Tomasia ja Paulo Ricardoa vastaan. Paulo Ricardo teki yhden ainoa virheen ottelussa, ja siihen Whyte pääsi iskemään. Pallo Erwinille, jolta siirto keskelle, josta Whyte ei erehtynyt, vaan toi Hakan maalin päähän nelisen minuuttia ennen päätöstä.

Haka kehitti vielä todella kiihkeän loppukirin ja KuPS-puolustus oli pienoisessa paniikissa viime minuutit, mutta selvitti kuitenkin lopun vaaralliset tilanteet. Näin KuPS kasvatti tappiottomien Veikkausliigaotteluidensa putken jo 28 otteluun. He ovat nyt yhden voiton päässä OPS:n Suomen pääsarjatason 29 ottelun ennätyksestä. Oululaisten putki on kausilta 1980–81, jolloin pääsarjan nimenä oli SM-sarja.

Hakalle tappio oli kolmas perättäinen Veikkausliigassa, mutta joukkue kuitenkin onnistui pitkästä aikaa maalinteossa.

KuPS - FC Haka 2-1 (2-0)
28. 1-0 Tim Väyrynen
39. 2-0 Janis Ikaunieks
86. 2-1 Oliver Whyte
yleisöä: 2 063

Toimittaja: Mika Laakso
Kansikuva: Juha Leskinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: