PalloTV - ”Olisi kiva päättää ura kasvattajaseurassa”, Eero Markkanen, HIFK

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
12.05.2022

”Olisi kiva päättää ura kasvattajaseurassa”, Eero Markkanen, HIFK

Hyökkääjä Eero Markkanen, 30, teki alkuvuodesta vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Helsingin IFK:n kanssa. Huuhkajissakin nähty hyökkääjäkolossi on pelannut pääasiassa ulkomailla viimeiset kymmenen vuotta. PalloTV tapasi Markkasen ja kysyi, miten ja miksi hän päätyi takaisin Suomeen ja Rödaan. Onko paluu Suomeen askel eteen vai taakse? Mitä ulkomailla vietetyistä vuosista jäi käteen? Saiko hän tehtyä tilin? Mitä Markkasen uralla tapahtuu seuraavaksi?

Eero Markkanen nousi kansainvälisiin otsikoihin, kun hänen hyvät esityksensä Tukholman AIK:ssa johtivat siihen, että hän sai sopimustarjouksen Real Madridilta, ja tarttui siihen. Espanjan keikka osoittautui pienoiseksi pettymykseksi, kun peliaikaa tuli pääasiassa Espanjan kolmannen sarjatason Real Madrid Castillasissa. 

Espanjan jälkeen CV:stä löytyy muun muassa RoPS, AIK, Dynamo Dresden sekä Randers FC. Viimeisimpänä suomalaisjoukkueena Markkanen edusti Hakaa. Siellä pelatun kauden 2020 saldo oli 25 ottelua, joissa mies iski 7 maalia. Hakan vuoden jälkeen Markkanen siirtyi Orange County SC:hen Yhdysvaltojen toiselle sarjatasolle, ja 14 ottelussa syntyi neljä maalia.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia