PalloTV - ”Aktiivisuus tuottaa uhkaa ja vauhtia”, päävalmentaja Vesa Vasara, FC Honka
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
16.05.2022

”Aktiivisuus tuottaa uhkaa ja vauhtia”, päävalmentaja Vesa Vasara, FC Honka

FC Honka on hyvässä lennossa. Viime viikonvaihteen vierastappio AC Oululle oli työtapaturma. Peli on kulkenut ja joukkue keikkuu sarjataulukon kärkipaikoilla. PalloTV tapasi päävalmentaja Vesa Vasaran ja kysyi, mihin heidän vahva alkukautensa perustuu? Mikä pelissä on napsahtanut kohdalleen? Oliko siirtyminen neljän alakertaan avain pelitavan kehittämiseen ja pelin nopeuttamiseen? Vai oliko se pelaajatyyppikysymys? Millä varmistetaan, että nousukiito jatkuu?

Hongan viime kausi oli pettymys. Seura lähti kauteen 800 000 euron pelaajabudjetilla, joka oli Veikkausliigan neljänneksi suurin, joten loppusarjan ulkopuolelle jäämistä saattoi hyvällä syyllä nimittää epäonnistumiseksi. Eikä sitä kukaan Espoossa kieltänyt. Toisaalta he saattoivat todeta, että hiljaisena tavoitteena ollut omien nuorten sisään ajo ja lisääntynyt pelaajakauppa toteutuivat.

Tähän kauteen lähdettäessä Hongalla oli edelleen sarjan neljänneksi suurin pelaajabudjetti, reilut 800 000 euroa. Tällä kertaa tavoitteeksi asetettu eurocup-paikka näyttäisi alkukauden perusteella olevan mahdollisuuksien rajoissa, sillä viime kaudesta poiketen seuran pelaajarekrytoinnit näyttäisivät onnistuneen.

Keskisektorille hankitut hollantilainen Kevin Jansen ja saksalainen Florian Krebs ovat pelimiehiä. He ovat Hongan näköisiä pelaajia ja tuovat hyvän pallollisen lisän joukkueen keskikentälle. Sen myötä Jerry Voutilaiselle ja Lucas Kaufmannille on voitiu antaa vapaammat ja hyökkäävämmät roolit, minkä myötä herrat näyttävät elävän uutta kevättä. Maalille hankittu venäläinen Maksim Rudakov ja toppariksi hankittu kolumbialainen Aldayr Hernández ovat myös pelipaikkojensa ehdotonta eliittiä. Rudakov on ammattimies ja levollinen jalalla, mikä on tärkeätä Hongassa. Hernández on hyvä pallolla ja pystyy puolustamaan isoja alueita, mikä on erityisen tärkeätä nyky-Hongassa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: