FC Inter tehokkaana Vaasassa – Forsell jakeli namupasseja – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
19.05.2022

FC Inter tehokkaana Vaasassa – Forsell jakeli namupasseja

RAPORTTI: VPS - FC Inter 1-2 (0-1)

FC Inter katkaisi voitottomien otteluiden putkensa lyömällä VPS:n maalein 2-1 (1-0). Turkulaisseura sementoi asemiaan entistä tiukemmin kärkikaksikon alapuolella olevien joukkoon. VPS:lle tappio tietää lipumista kohti peräpään taisteluita. Koko keskikasti on silti erittäin tasainen - pienillä liikkeillä sijoitukset voivat muuttua merkittävästi.

Otteluun ja koko tämän viikon kierrokselle lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Kärkikaksikkona olevat KuPS ja HJK liitelevät omissa svääreissään. Duon alapuolella kaikki seurat kolmantena olevasta FC Hongasta karsijan paikalla majailevaan SJK:hon mahtuivat kuuden pisteen sisälle. Erityisesti keskikastissa, ylemmän ja alemman loppusarjan erottavalla viivalla, oli tungosta.

FC Inter oli neljäntenä. Sillä oli allaan kolmen ottelun voitoton putki, joka nyt siis katkesi. FC Inter nappasi täyden pistepotin edellisen kerran vapun tienoilla, jolloin se murskasi IFK Mariehamnin 4-0. Sen jälkeen turkulaiset hävisivät HJK:lle ja FC Hongalle sekä pelasivat tasan HIFK:n kanssa.

VPS aloitti kauden pirteästi, mutta sittemmin korkeamman sarjatason realiteetit ovat tulleet vastaan. Vaasalaisseura on hiljakseen pudonnut kohti peräpäätä mm. aikaisemmin kärsittyjen kolmen peräkkäisen tappion johdosta. Nyt tullut häviö oli sille toinen putkeen. Pisteet olisivat maistuneetkin Vaasassa enemmän kuin hyvin.

Typerältä kuin se kuulostaakin, tehokkaampi joukkue voitti illan pelin. Niin yksinkertaista se silti on. VPS oli pallollisena parempi joukkue ja hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan. Vaikka tilastot kertovat maalipaikkojen menneen suurin piirtein tasan, VPS:n luomat tilanteet olivat vaarallisempia. Sebastian Strandvallin kommenttia mukaillen VPS joutuu tällä hetkellä tekemään tuhottomasti töitä ja luomaan melkoisen määrän paikkoja edes yhden maalin eteen. Ketsuppipullon reikään on alkanut kertyä sakkaa.

FC Inter oli kenttätapahtumissa monesti alakynnessä. Pieniä välähdyshetkiä lukuun ottamatta sen esitys ei suuria ihmeellisyyksiä sisältänyt. FC Interin eteneminen perustui pitkälti suoraviivaiseen vastahyökkäämiseen.

Vastahyökkäyksestä syntyi myös avausmaali Petteri Forsellin lähetettyä kaaripallon kohti Benjamin Källmania. Tähdet olivat kerta kaikkiaan kohdallaan, kun Forsellin roiskaisu melkein oman rangaistusalueen rajalta löysi osoitteensa. Källman sai pallon vielä haltuunsa ja Mikko Pitkäsen estely-yrityksistä huolimatta sijoitti sen nätisti verkkoon. VPS:n puolustus saa ottaa maalista paljon piikkiinsä. Se pelasi tilanteessa hävyttömän ylhäällä.

Tete Yengin tasoitus herätti toiveita vaasalaisriveissä, mutta kotikannattajien niskaan kaadettiin kylmää vettä ottelun viimeisellä kympillä. Hollantilaistoppari Rick Ketting pääsi ohjaamaan vapaapotkun lähietäisyydeltä VPS:n maaliin. Vaparin ampui - kukapa muukaan kuin - turkulaisten pallotaituri ja syöttökone Forsell.

FC Inter voi olla erittäin tyytyväinen, että sillä on Källmanin ja Forsellin kaltaiset Veikkausliigan eliittinimet joukkueessaan. Tässä on kaksikko, joka tekee tuhojaan aina, kun sille tilaisuus aukeaa tai sellainen annetaan. Seura voi myös luottaa, että tämä kaksikko pystyy tämän päivän lailla ratkaisemaan tarvittaessa pisteitä. Mihin se riittää? Riittääkö se mitaleille tai eurokenttien paikan uusimiseen saakka? Ei riitä.

Tämäkin ottelu osoitti, että keskikenttä on FC Interin akilleen kantapää. Kärjessä on tuhovoimainen duo eikä alakerta vuoda liikoja Kettingin varman suorittamisen turvin. Maalivahtiosastokin on vähintään hyvää liigatasoa. Näillä faktoilla FC Inter voi luottaa siihen, että molempien onnistuessa tarpeeksi pisteitä ropisee tasaiseen tahtiin. Kärkivauhdissa pysymiseksi se kuitenkin tarvitsisi keskikentälleen vahvistuksia, jotka pystyvät ruokkimaan Källmania ja Forsellia. Materiaalia voi olla, mutta sitten keskikentän roolitukset ovat pielessä.

VPS ei välttämättä ylempään loppusarjaan tule yltämään. Kesäkauden sujumisen nuotit riippuvat paljolti siitä, miten sen hyökkääjät saavat karistettua niskaa kohti kiipeämässä olevan apinan selästään. Aikaa ei ole tuhlattavaksi saakka, sillä VPS:n kalenterissa ovat seuraavaksi sekä IFK Mariehamnin ja HIFK:n kohtaamiset. Nämä ottelut näyttävät vähäksi aikaa suuntaa sille, lähtevätkö vaasalaiset pelaamaan sarjapaikastaan vai jostain muusta.

Tampereen Ilves on FC Interin seuraava vastustaja. Sekin on tärkeä ottelu molemmille, vaikka ihan niin isoista pisteistä ei ole kyse kuin vaasalaisten seuraavissa peleissä.

VPS - FC Inter 1-2 (0-1)
34. 0-1 Benjamin Källman
53. 1-1 Tete Yengi
82. 1-2 Rick Ketting
yleisöä: 1 328

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: