PalloTV - Klubin tappioton putki jatkui
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
22.05.2022

Klubin tappioton putki jatkui

RAPORTTI: HJK-FC Haka 4-1 (1-1)

Yleisö: 3443

Suomalaisen jalkapalloilun klassikko-ottelu HJK-FC Haka päättyi sunnuntaina stadilaisten voittoon Töölössä. Haka säikäytti isäntäjoukkuetta nopealla avausmaalilla, mutta stadilaiset eivät tehneet alleen, vaan kuittasivat pelin lopulta nimiinsä selvin luvuin.

Haka pystyi avausjakson pitämään pelin tasaisena HJK:ta vastaan, mutta taipui kotijoukkueen lisättyä tempoa kentällä. Kauden kahdeksas voitto nosti Klubin yksin sarjakärkeen, toki kaksi ottelua KuPS:ia enemmän pelanneena. Hakan voitoton putki nousi jo viiden ottelun mittaiseksi.

HJK lähti otteluun jaetulta kärkipaikalta tasapistein KuPS:n kanssa, takanaan viiden ottelun mittainen tappioton putki. Kauden ainoa tappio oli Klubille tullut kuukausi takaperin FC Interin yllättäessä heidät Bolt Arenalla peräti 1–4.

Vaikka HJK olikin pisteitä kerännyt yhtä vaille kaikista otteluistaan, ei sen hyökkäyspeli ollut kuitenkaan ollut vielä toivotulla tasolla. Yhdeksään peliin he olivat tehneet ”ainoastaan” 13 osumaa, jota voitiin tuolle materiaalille pitää aavistuksen alhaisena.

Pirteästi kautensa aloittaneen Hakan kuntokäyrä oli puolestaan hiukan alavireinen. Neljästä edellisottelusta saaliiksi oli jäänyt ainoastaan yksi vaivainen piste. Välissä he kuitenkin onnistuivat voittamaan TPS:n Suomen Cupin neljännellä kierroksella.

Hakallakin on ollut omat ongelmansa maalinteossa, neljässä edellisessä Veikkausliigaottelussa verkko oli heilunut ainoastaan kahdesti. Eikä puolustuspelikään aivan kunnossa ole ollut, sillä noissa neljässä ottelussa pallo lauottiin peräti kahdeksan kertaa koskilaisten verkkoon.

Ottelua mainostettiin Klassikko-otteluna, mitä se tietysti historiakirjojen valossa olikin. Joukkueet ovat maratontaulukon kaksi parasta seuraa, ja mestaruuksia heillä yhteensä peräti 40. Näistä HJK:lla 31 ja Hakalla 9.

Haka lähti ennakkoluulottomasti hakemaan myös keskinäisten kilpailullisten otteluidensa tappioputken katkaisua, joka oli venähtänyt jo 20 ottelun mittaiseksi. Kolmesti peli oli päättynyt tasan, mutta loput 17 HJK oli voittanut.

Ennen ottelua juhlittiin yhtä suurta suomalaista jalkapallolegendaa, kun HJK:n Markku Peltoniemi aateloitiin jalkapallon Hall of Fameen. Hänen todella pitkä uransa HJK:ssa aina pelaajasta kunniapuheenjohtajakasi asti on hatunnoston arvoinen suoritus.

Vieraat aloittivat ottelun terävästi ja onnistuivat puhkaisemaan HJK:n puolustuksen pariinkin kertaan ottelun avausminuuteilla. Toinen näistä päättyi avausosumaan, kun Lee Erwin pääsi löysästi puolustaneen klubipuolustuksen keskeltä ohjaamaan Logan Rogersonin keskityksen sisään.

HJK heräsi tappiotilanteessa pelaamaan ja peliä alettiin pelaamaan yhä enemmän Hakan päätypuoliskolla. Lähimmäksi tasoitusta pääsivät Miro Tenho sekä Bojan Radulovic, mutta Hakan puolustus pystyi nämä tilanteet vielä selvittämään.

Avausjaksolla nähtiin viihdyttävää jalkapalloa ja tilanteita syntyi välillä kuin liukuhihnalta molempiin päihin. Haka oli lähellä siirtymistä kahden maalin johtoon, mutta Stavros Zarokostasin nosto pomppasi ylärimasta takaisin kentälle. Hetki tästä ja peli oli lopulta tasan. Tenho pääsi puskemaan Murilon loistavan sivuvaparin korkeuksista takakulmaan.

Toinen jakso alkoi HJK:n todella vahvalla painostuksella, joka tuotti myös tulosta. Ensin David Browne laukoi kauden avausosumallaan Klubin johtoon ja vain minuuttia myöhemmin Nassim Boujellab omalla avausosumallaan jo kahden maalin johtoon.

Hakalla oli suuria vaikeuksia käynnistää omia hyökkäyksiään, HJK onnistui vieraiden yritykset katkomaan jo keskialueella. Klubi jatkoi tilanteiden luomista ja piti Hakan puolustusta varpaisillaan koko ajan.

Vaikka HJK peliä hallitsikin, suurin nälkä maalintekoon laantui pelin edetessä. Yksi kaunis maali toki ottelussa vielä nähtiin muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Sen laukoi varsinaisella hevosenpotkulla vapaapotkusta 30 metristä Klubin Manuel Martic, jolle myös osuma oli kauden ensimmäinen.

Haka ei pystynyt toisella jaksolla vastaamaan lainkaan HJK:n peliin toisella jaksolla, vaikka avausjaksolla peli vielä pysyikin tasaisena. Klubin pelinhallinta oli toisella jaksolla niin ylivoimaista, että mietittävää jää Hakan päävalmentaja Teemu Tainiolle.

HJK:n seuraavat kaksi peliä ovat erittäin mielenkiintoisia, eri syistä tosin. Tiistaina Bolt Arenalla he kohtaavat Suomen cupissa oman akatemiajoukkueensa Klubi 04:n, joka pyrkii samaan kuin Ilveksen akatemia eli pudottamaan edustusjoukkueensa jatkosta.

Seuraava Veikkausliigaottelu HJK:lla on sunnuntaina Kuopiossa, jossa sarjan kaksi ehdottomasti kuuminta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan.

Myös Hakalla on viikolla cupin ottelu, he matkaavat keskiviikkona Kotkaan KTP:n vieraaksi. Veikkausliigan osalta Hakan pelit jatkuvat lauantaina Lahdessa.

HJK-FC Haka 4-1 (1-1)

5ʹ 0-1 Lee Erwin
39ʹ 1-1 Miro Tenho
50ʹ 2-1 David Browne
51ʹ 3-1 Nassim Boujellab
88ʹ 4-1 Manuel Martic

Toimittaja: Mika Laakso
Kuva: Mira Lönnqvist

Artikkeliin liittyviä aiheita: