PalloTV - EM-karsinnan loppusuora häämöttää - Pikkuhuuhkajat nimetty kolmeen otteluun

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.05.2022

EM-karsinnan loppusuora häämöttää – Pikkuhuuhkajat nimetty kolmeen otteluun

Päävalmentaja Juha Malinen: "Nyt edessä on toistaiseksi suurin haasteemme, kun tarvitsemme 7-9 pistettä kolmesta viimeisestä ottelusta."

Suomen U21-maajoukkueen eli Pikkuhuuhkajien EM-karsintaurakka on kolmea viimeistä ottelua vaille. Suomi pelaa kesäkuun alussa kolme ottelua, joista kaksi on kotikentällä ja yksi vieraissa. Urakka alkaa vieraissa Itävaltaa vastaan (3.6.) sekä päättyy kotiotteluihin Azerbaidzhania (7.6.) ja Norjaa vastaan (10.6.). Kotiottelut pelataan Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä ja Turun Kupittaalla.

Suomi on neljäntenä kuuden maan karsintalohkossa. Matkaa kärkeen on kuusi pistettä ja ero toisen sijaan, joka oikeuttaa jatkokarsintaan, vain kolme pistettä. Kroatia on piikkipaikalla ja Itävalta toisena. Norja mahtuu vielä kärkikaksikon ja Suomen väliin.

Pikkuhuuhkajien etuna on pahimpia kilpailijoitaan vähäisempi ottelumäärä. Suomi on pelannut vasta seitsemän ottelua, kun Kroatian tilillä on kahdeksan ottelua ja Itävallalla jo yhdeksän. Otteluohjelma toimii myös Suomea vastaan, sillä toinen Kroatian jäljellä olevista otteluista on lohkon heittopussia Viroa vastaan. Kärkikvartetin keskinäisiä otteluita on vielä kolme - Norja-Kroatia, Itävalta-Suomi ja Suomi-Norja.

Suomella on myös kaikkeista heikoin maaliero.

Kroatialla on käsissään kaikki eväät lunastaa suora jatkopaikka. Pikkuhuuhkajilla on realistinen mahdollisuus yltää jatkokarsintaan, mutta tavoite ei kärsi hirveästi tappioita. Valmennusjohto olisi silti tyytyväinen tasapeliin Itävaltaa vastaan

– Lähdemme hakemaan Itävallasta vierasvoittoa, mutta olemme tyytyväisiä myös pisteeseen, päävalmentaja Juha Malinen kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Nyt edessä on toistaiseksi suurin haasteemme, kun tarvitsemme 7-9 pistettä kolmesta viimeisestä ottelusta.

Poissaolot erityisesti keskikentältä vaikeuttavat Malisen suunnitelmia. Anssi Suhonen, Eetu Mömmö ja Santeri Väänänen ovat loukkaantuneiden kirjoissa. Adam Marhievin pelikielto Itävaltaa vastaan aiheuttaa lisää harmaita hiuksia.

– Meidän täytyy onnistua paikkaamaan heidän poissaolonsa, Malinen kuittaa.

Loukkaantuneita on paikattu kokonaan uusilla nimillä. Topi Keskinen, Kai Meriluoto ja Agon Sadiku nousevat ensimmäistä kertaa Pikkuhuuhkajien kokoonpanoon. He ovat 2003 syntyneitä, joten triolla on vielä tulevaisuutta Pikkuhuuhkajien joukkueessa. Lisäksi Kalle Katz ja Noah Nurmi tekevät paluun ryhmään.

Nimetty joukkue
Lucas Bergström, mv (Chelsea FC)
Rasmus Leislahti, mv (Ilves)
Viljami Sinisalo, mv (Aston Villa)
Oliver Antman (FC Nordsjaelland)
Pyry Hannola (SJK)
Juho Hyvärinen (FC Inter)
Daniel Håkans (SJK)
Taneli Hämäläinen (KuPS)
Kalle Katz (Ilves)
Topi Keskinen (MP)
Juho Kilo (Hamburger SV)
Ville Koski (FC Honka)
Adam Marhiev (S.P.A.L. Ferrara)
Kai Meriluoto (Ilves)
Noah Nurmi (FC Inter)
Matias Rale (FC Honka)
Agon Sadiku (FC Honka)
Naatan Skyttä (Toulouse FC)
Julius Tauriainen (SC Freiburg)
Casper Terho (HJK)
Robin Tihi (IFK Värnamo)
Matias Vainionpää (SJK)
Axel Vidjeskog (Ilves)

Artikkeliin liittyviä aiheita: